Středa, 13 Říjen 2021 17:24

Utkání Českého poháru v Litovli i přes obavy trenéra dopadlo vítězně

Ilustrační foto Ilustrační foto

Český pohár mužů-3.kolo

Tatran Litovel - TJ Cement Hranice 28:34

Ve středu 13.10. mužstvo TJ Cement Hranice vstoupilo do série utkání Českého poháru, a to rovnou výhrou nad celkem Tatranu Litovel, který aktuálně vede tabulku 1. ligy. Cement vyhrál nad domácím o 6 branek a tím si vysloužil postup do dalšího kola. Pro TJ Cement Hranice to znamená průlom v pomyslné sérii nezdarů a první vyhraný zápas této sezóny.

Takto se k utkání vyjádřil trenér mužstva TJ Cement Hranice – Jaroslav Hudeček: „Utkání Českého poháru v Litovli ve mně upřímně budilo obavy. Především jsem se bál o psychiku hráčů, kteří v Extralize zatím poznávají pouze porážky, zatímco domácí celek Litovle vede první ligu bez ztráty bodu. Jsou určitě v mnohem lepší psychické pohodě, navíc vím, že mají kvalitní kádr. Domácí udělali všechno pro to, aby nás porazili a dokázali, že mají na to hrát Extraligu. Nepustili nám do sestavy ani jejich kmenového hráče Marka Vincoura a nechali ho hrát za sebe. Trošičku jsem za to byl nazlobený, protože toho moc neodehrál a vlastně mu tímto krokem zavřeli cestu do dalších kol. Byl jsem tedy mírně rozladěný z postupu domácích, ale respektoval jejich rozhodnutí.

Jak jsem již zmiňoval, do Litovle jsme nejeli s nějakým přehnaným optimismem a sebedůvěrou, spíš jsem měl obavy, abychom nepodlehli tlaku a utkání potom nehráli ve stresu. Potěšilo mě, že kluci k tomu přistoupili opravdu tak, jak měli. Zdůrazňoval jsem jim, že bychom měli hrát, jako kdyby šlo o baráž. Hrát s pocitem snahy dokázat, že je naše výkonost přeci jen rozdílnější celkům z první ligy.

Byť jsme se v průběhu utkání trošičku trápili, podařilo se nám udržet zápas ve své režii, nakonec ho vystupňovat a vyhrát o šest branek. Myslím si, že je to přijatelný výsledek. Přesto se domnívám, že jsme měli na to vyhrát s výraznějším rozdílem. Opět jsme udělali chyby, které se nám bohužel opakují. Jak jsem již říkal, je to běh na dlouhou trať. Ti mladí hráči potřebují hrát takovéto zápasy i nadále a jsem strašně rád, že to zvládli. Doufám, že do sebe nalili trošičku optimismu a budou věřit tomu, že se to bude za pomoci tvrdé práce a koncentrace posouvat jen a jen k lepšímu.“

Naposled upraveno Sobota, 16 Říjen 2021 17:42
zpět na úvod