Sobota, 16 Říjen 2021 18:58

V posledních minutách si zajistila Kopřivnice osmibrankové vedení

Ilustrační foto Ilustrační foto

STRABAG Rail extraliga – 7. kolo

KH ISMM Kopřivnice – TJ Cement Hranice 30 : 22 (16:8)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Kopřivnice se prezentovala velmi dobrým prvním poločasem už v Plzni, základy svého domácího vítězství položila rovněž v úvodním dějství. V tom si domácí celek vypracoval osmigólové vedení, které mu vydrželo až do závěrečného hvizdu. Výhru oslavili kopřivničtí hráči po dvouzápasovém bodovém půstu, naopak čekání Hranic na vítězství se tak protáhlo o další zápas.

Skóre otevřel Jan Hanus, Domagoj Grizelj zvyšoval v šesté minutě na 3:0. Matyas Pinkas následně snižoval, po něm se prosadil i Jan Plaček. Kopřivnice ale rovněž přidávala góly a za stavu 7:2 donutili hostující lavičku k time-outu. Ani po něm se ale nedokázaly Hranice přiblížit, Jan Gřes a Zdeněk Čarda vstřelili hned čtyři góly za tři minuty a domácí celek vedl už 12:4. V prvním poločase potěšil své fanoušky také Edwin Brito Benítez, šestnáctým gólem uzavřel gólový účet Kopřivnice v prvním poločase, po něm snižoval Jaroslav Fulneček. Úvodní třicetiminutovka svým průběhem slibovala hladké vítězství domácích, realita byla ale byla jiná. Jan Hanus sice ještě zvýšil na 17:8, ale následně snížil Luděk Piwko, po něm se prosadil během minuty a půl hned třikrát Jan Zbránek v pětatřicáté minutě snížil na 13:17 Matyas Pinkas. Až poté se domácí znovu probrali a začali svůj náskok znovu bodovat, třemi góly přispěl nejlepší střelec zápasu, Jan Gřes a Marek Žingor před závěrečnou dvacetiminutovkou zvyšoval na 22:15. Do konce zápasu padaly spíše než góly dvouminutové tresty. Třígólová série v posledních minutách zajistila Kopřivnici až desetibrankové vedení, Hranice už jen snížily a daly skóre jeho konečnou podobu.

"Náš týdenní cíl jsme splnili. Postoupili jsme do dalšího kola Českého poháru a uhráli jsme doma dva body s Hranicemi, takže naprostá spokojenost. Zápas se vyvíjel tak, že jsme Hranicím odskočili hned na začátku a měli jsme pod kontrolou celé utkání. Pouze nám trošičku nevyšel začátek druhého poločasu, kdy jsme jasně upozorňovali, abychom si dali pozor na vstup, který se nám nepovedl. Hranice dokázaly snížit na rozdíl čtyř branek, ale poté jsme znovu odskočili a zápas v klidu kontrolovali,“ hodnotil vítězství Kopřivnice trenér týmu, Lubomír Veřmiřovský.


  • Nejlepší střelci Kopřivnice: Gřes 8, Grizelj 4/1, Hanus 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Piwko 5/2, Zbránek 5, Plaček 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 1/1 – 2/5
  • Vyloučení: 5:7 ŽK: Brož, Pinkas.
  • Rozhodčí: Pluhař Pavel, Suchanek Tomáš

 

Naposled upraveno Pondělí, 18 Říjen 2021 19:11
zpět na úvod