Sobota, 23 Říjen 2021 19:17

I přes dobrý výkon Cementářů nakonec tým Nového Veselí zvítězil

Ilustrační foto Ilustrační foto

STRABAG Rail extraliga – 8. kolo

TJ Cement Hranice – TJ Sokol Nové Veselí 25:29 (11:10)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Hranice nebyly příliš daleko od svých premiérových dvou bodů. Ještě dvě a půl minuty před koncem ztráceli domácí házenkáři na svého protivníka jen dva góly, Veselí si ale poslední desítky vteřin před koncem zápasu pohlídalo. Hráči z Vysočiny zůstávají v těsném závěsu za špičkou Extraligy, Hranice jsou stále bez bodu na opačném konci tabulky.

Na góly Jana Zbránka a Radima Brože zareagovali hosté stejnou mincí, Robert Halíček upravil skóre na 3:2 a David Melichar následně dvěma góly na 5:3. Ve dvacáté minutě vyrovnával na 7:7 Jaroslav Fulneček a vedení vrátil domácím Jan Plaček. Po time-outu hostů mířil dvakrát přesně ze značky sedmimetrového hodu Anur Burnazović, pokaždé ale jen dotahoval jednobrankovou ztrátu. Poslední gól první půle padl za záda brankáře Veselí, Jan Plaček stanovil poločasový stav, 11:10 pro Hranice. Přetahovaná pokračovala také ve druhém dějství, Jiří Gregorovič otočil stav zápasu na 13:12 pro Veselí, Petr Magrla na 15:14 ve prospěch Hranic. Důležité základy budoucího veselského vítězství položil Robert Halíček a Roman Dodica mezi čtyřiačtyřicátou a pětapadesátou minutou. První jmenovaný na konci této pasáže zvyšoval na 26:22 ve prospěch Veselí, Roman Dodica tou dobou sledoval zbytek zápasu kvůli červené kartě jen z tribuny. S výkonem svých spoluhráčů a především pak s Robertem Halíčkem mohl být ale spokojený, Veselí si došlo pro vítězství 29:25.

„Čekali jsme hrozně náročný zápas, hlavně mentálně. Podmínky jsou v Hranicích velmi specifické, což se potvrdilo v prvním poločase. Nedostali jsme se do tempa. Měli jsme velmi statický postupný útok. Neměli jsme pohyb bez balonu, takže to potom vypadalo, tak jak to vypadalo. Dali jsme málo gólů a měli málo rychlých útoků. Všechno to, co jsme chtěli forsírovat, nám nevycházelo. V druhé polovině jsme se především zvedli v obraně, což bylo velmi klíčové. Hlavně úsek okolo desáté minuty, kdy jsme získali několik balónů a z toho zatlačili rychlý útok a dali tři čtyři lehčí góly, které více méně rozhodly. Vážím si, že navzdory tomu, že jsme nepodali optimální výkon, dokázali jsme silou vůle, charakteru a týmovosti ten zápas vyhrát. Takováto vítezství jsou nejcennější. Když se vám nedaří a dokážete vyhrát, to je cenné a vážím si toho, že jsme ukázali týmovost a charakter,“ řekl po utkání trenér Nového Veselí Peter Kostka.

Výrazně méně spokojený byl trenér Jaroslav Hudeček, mrzelo ho, že tým si nevybojoval alespoň bod: „V tuto chvíli se ve mně mísí spíše lítost. V tomto utkaní proti velkému favoritu, který dokazuje, že se neskutečně zvedl, jsme se prezentovali možná nejlepším výkonem, který jsme doposud odevzdali. Myslím si, že celkový stav tohoto utkání měl být remízový. Za tu bojovnost, ohromné nasazení, za to si kluci zasloužili alespoň bod. Je mi tedy obrovským způsobem kluků líto, že jsme zase zůstali na nule. Byť jsme se prezentovali opravdu velice kvalitním výkonem, hlavně v prvním poločase, stále máme hluchá a místa, která jsou v utkáních rozhodující. V prvním poločase jsme nevyužili za stavu 8:7 v náš prospěch přesilovou hru. Tam jsme měli odskočit minimálně na 10:7 a možná by se to utkání vyvíjelo jinak. V druhém poločase nám soupeř během dvou minut ze stavu 18:18 odskočil na 18:21. Tam si myslím, že byl největší zlom. V rozhodujícím okamžiku jsme udělali technické chyby a neproměnili některé náskoky z brankoviště, takže jsme pak již horko těžko dotahovali soupeře, který je momentálně ve výborné formě a již si to utkání pohlídal do závěrečného hvizdu. Vyhráli, vyhráli zaslouženě, ale myslím si, že by tomu utkaní slušel bod pro Cement. Hlavně pro ty naše kluky a pro jejich sebevědomí, aby v dalších zápasech věřili, že jdeme správnou cestou a, že po koncentrovaném kvalitním výkonu a obrovském nasazení se dá hrát opravdu s každým“


  • Nejlepší střelci Hranic: P. Magrla 7/6, Zbránek 4, Pinkas 3
  • Nejlepší střelci Nového Veselí: Halíček 9, Dodica 6, Burnazović 5/2
  • Sedmimetrové hody při hře: 7/6 – 2/2
  • Vyloučení: 4:4. ČK: Dodica (NVE). (11:32:35)
  • Rozhodčí: Pavel Blánar, Jiří Opava

 

Naposled upraveno Úterý, 26 Říjen 2021 19:42
zpět na úvod