Sobota, 30 Říjen 2021 20:41

Hranicím se podařilo stáhnout gólový rozdíl, vítězství ale patřilo domácím

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 9. kolo

HC Dukla Praha – TJ Cement Hranice 29:21 (17:10)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zatímco v Evropském poháru se jim dařilo, na domácí scéně se musela Dukla smířit s třemi porážkami v řadě. Nelichotivou sérii přerušila v devátém kole, na domácí palubovce porazili Pražané poslední Hranice o osm gólů a drží tak nadále poslední místo zaručující účast v play-off.

Luděk Piwko sice ze sedmimetrového hodu otevřel účet Hranic i celého utkání, následně ale Dukla pěti góly skóre otočila, dvěma zásahy se na tom podílel Martin Březina. Hranice zbraně nesložily, v desáté minutě Jan Zbránek svým třetím gólem v utkání snížil na 5:6. Znovu navyšovat začali hráči Dukly hned posléze, David Šůstek upravil skóre na 10:6, Jan Blecha na 13:7 a Jan Zelenka dvě minuty před koncem na 17:9. Snížit stihl ještě před poločasovou sirénou Matyas Pinkas. Také ve druhém poločase byli střelecky aktivnější domácí házenkáři, díky čemuž se ve třiačtyřicáté minutě poprvé dostali z ruky Filipa Březiny do vedení o deset gólů. Nejvýraznější vedení v celém utkání, 28:17, zajistil Pražanům Jan Bolehovský pět minut před koncem zápasu. Hranicím se podařilo před závěrečnou sirénou alespoň stáhnout gólový rozdíl, vítězství ale patřilo domácím.

„„Takřka povinné dva body, v tomhle zápase jsme rozhodně byli favoriti. V prvním poločase jsme měli zlepšení v obraně, i když tam zase bylo pár chyb. Ale bylo to lepší než v minulém zápasu. Škoda technických chyb, které nás stále brzdí a sráží. Druhý poločas už jsme nechali trošku vyniknout i mladší hráče, kteří zatím nedostali tolik příležitostí. Tam jsem byl trochu zklamaný z přístupu a nejistoty. Tohle se u mladých hráčů musí změnit, abychom se mohli posunout. Máme čtrnáct dní, myslím, že se nám ta pauza hodí, abychom se zase někam posunuli, protože nás čeká těžké utkání s Brnem, což rozhodně budeme chtít znovu zvládnout,“ hodnotil zápas Michal Tonar, trenér Dukly.

„Samozřejmě nejsem spokojený s výsledkem ani s předvedenou hrou, protože jsme dnes totálně propadli v postupném útoku, který byl základem vítězství domácího celku. Ten nás krutě trestal za neskutečné technické chyby a uspěchanou a nepřesnou střelbu. Trochu se zlepšila hra až ve druhé polovině, i když tam už domácí prostřídali a poslali tam stejně staré chasníky, jako máme my, takže mladí hráli mezi sebou a Dukla tu pasáž prohrála. To je důkaz, že ti mladí mají ještě čas, ale my bohužel nemáme tolik hráčů, abychom mohli prostřídávat a rotovat sestavou, takže nám chybí zkušenosti, což se pak projevuje v každém utkání v určité pasáži. Mohu říct, že na obranu jsme si to rozdali jako rovný s rovným, za tu se nestydím. Ve druhé půlce nás navíc podržel dorostenecký brankář Filip Vyorálek, který chytal velice dobře. Znovu říkám, je to běh na dlouhou trať, chyby se bohužel opakují, sebevědomí nám klesá. Doufám, že se to bude zlepšovat, abychom mohli v novém roce mluvit jinak,“ řekl Jaroslav Hudeček, lodivod Hranic.


  • Nejlepší střelci Dukly: F. Březina 5/2, Hlinka 5, Zelenka 4, Šůstek 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Zbránek 5, Pinkas 5, Lefan 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/2 – 2/1
  • Vyloučení: 3:3. (18:00:43)
  • Rozhodčí: Halada Petr, Kosmák Jan

 

Naposled upraveno Pondělí, 01 Listopad 2021 20:50
zpět na úvod