Pátek, 12 Listopad 2021 20:58

Hranický tým v televizním utkání zvítězil a získal skalp Frýdku Místku

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 10. kolo

TJ Cement Hranice – Pepink SKP Frýdek-Místek 30 : 28 (14:15)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Jedno čekání skončilo, další trvá dál. Házenkáři Hranic v desátém kole konečně získali tolik vytoužené první dva body do extraligové tabulky, Frýdek-Místek naopak natáhl svoji šňůru neúspěšných venkovních zápasů na čtyři kola. Domácí celek se díky triumfu, u kterého nechyběly ani kamery ČT Sport, bodově dotáhl na předposlední Maloměřice.

Zápas otevřel Jan Zbránek a po něm mířil dvakrát přesně Matyas Pinkas, svým druhým zásahem zvýšil vedení domácích na 3:1. V šesté minutě vyrovnával Vojtěch Petrovský na 3:3, o pár minut později na 4:4. Domácí házenkáři se poprvé utrhli mezi jedenáctou a patnáctou minutou, góly Piwka, Zbránka a Plačka donutily lavičku Frýdku za stavu 9:5 k oddychovému času. Po něm začali hosté ze svého manka ukrajovat, přesně mířil Martin Hrachovec i Vojtěch Petrovský, ve čtyřiadvacáté minutě vyrovnal Jakub Ondrušík na 12:12 a následně překlopil stav poprvé na stranu svého týmu. V jednobrankovém vedení vydrželi hosté až do konce poločasu, Mathias Choleva stanovil stav 15:14 pro Frýdek-Místek. Hned v úvodu druhé půle se do nejtěsnějšího náskoku vrátili po gólech Pinkase a Zbránka házenkáři Hranic, zanedlouho už ale opět vedli hosté, navíc o dvě branky. V těsném náskoku byli až do padesáté minuty, kdy vyrovnal Luděk Piwko na 22:22 a dvě branky Jana Plačka naopak znamenaly dvougólové vedení domácích. Dramatický zápas se rozuzlil až v posledních minutách, hrdinou okamžiku se stal Luděk Piwko. Za vyrovnaného stavu proměnil dva sedmimetrové hody v řadě a těsně před závěrečnou sirénou gólem na 30:28 ukončil utkání. Zasloužená radost mohla propuknout, Hranice získaly první dva body v tomto ročníku Extraligy.

„Kluci si za bojovný výkon, za nasazení, a hlavně dodržení taktických pokynů v určitých pasážích vítězství zasloužili. Jsem nesmírně rád, že jsme konečně prolomili takovou tu hradbu, kdy jsme měli některá družstva na pomyslné lopatě a nedokázali jsme utkání dotáhnout do konce, takže jsem šťastný dvojnásob. Domluvili jsme se, že budeme raději dohrávat do křídel, protože jsme věděli, že prostory mezi první a druhou pozicí a mezi pátou a šestou pozicí má Frýdek slabší a můžeme se tam prosadit. Hru jsme tedy roztáhli do krajů a vyplatilo se.. , jsem nesmírně šťastný,“ prozradil radostně Jaroslav Hudeček recept na první vítězství domácích.

„Věděli jsme, že na nás Hranice vletí a jsou si vědomi toho, že naše tréninková situace nebyla optimální a trénovalo nás málo. I když jsme hráče upozorňovali na to, že musíme být agresivní od úvodu a hrát s emocemi, tak nám to chybělo a dvacet minut jsme nehráli to, co jsme chtěli. Po oddechovém čase jsme začali bojovat, bylo vidět nasazení, emoce a hned jsme zápas otočili. I když příprava na utkání nebyla ideální, přijeli jsme s tím, že chceme vyhrát, potřebujeme body a snažil jsem se kluky v hlavách přesvědčit, aby nepodléhali únavě a tomu, že netrénovali. Bohužel na některých bylo vidět až moc, že jim docházely fyzické a možná i psychické síly. Ke konci zápasu už toho měli plné zuby a začali jsme dělat chyby jak v obraně, tak v útoku a ty nás stály zápas,“ hodnotil utkání Daniel Valo, trenér Frýdku.


  • Nejlepší střelci Hranic: Piwko 10/4, Zbránek 7, Pinkas 4
  • Nejlepší střelci Frýdek Místek: Petrovský 8/2, Chudoba 5, Choleva 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 4/4 – 3/2
  • Vyloučení: 6:3. (20:47:40)
  • Rozhodčí: Horáček Václav, Novotný Jiří

 

Naposled upraveno Neděle, 14 Listopad 2021 21:13
zpět na úvod