Sobota, 20 Listopad 2021 20:53

Celek Cementářů jen mohl pogratulovat domácímu Brnu k vítězství

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 11. kolo

SKKP Handball Brno – TJ Cement Hranice 27:21 (12:11)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Pošesté nastoupili házenkáři Králova Pole na domácí palubovce a pošesté dotáhli utkání do vítězného konce. Bez bodu tentokráte skončily Hranice, které tak nedokázaly navázat na své vítězství nad Frýdkem-Místkem a zůstávají na posledním místě. Naproti tomu Brnu patří po polovině základní části šestá pozice zaručují boje v play-off.

Na úvodní dva góly hostujícího celku odpověděli domácí házenkáři stejnou mincí. Ve vedení byli hráči Hranic znovu po trefě Jaroslava Fulnečka. Téměř celý první poločas se pak nesl podle monotónního scénáře, Brno stále dotahovalo jednobrankové vedení hostů. V patnácté minutě vyrovnával Dušan Živanov na 6:6, v třiadvacáté Erik Žvak na 8:8. Změna nastala pět a půl minuty před koncem, kdy se po sobě trefili Plaček a Fulneček, teprve podruhé v utkání tím pádem byli hosté ve vedení o dva góly. Závěr první půle patřil však domácím, Dušan Živanov byl na konci čtyřgólové šňůry Brna a rázem byli ve vedení brněnští házenkáři. Do přestávky ještě snížil Luděk Piwko a druhý poločas tak začínal za stavu 12:11. A začal skvěle v podání Králova Pole, Martin Kocich po třech minutách zvýšil na 15:11, po necelých osmi pak Jan Zahradníček upravil stav na 18:12. Jaroslav Hudeček na lavičce Hranic si logicky vzal oddychový čas, po něm nadvakrát snížil Jaroslav Fulneček. Následující pětiminutovku ale vyhráli domácí 5:1 a vítěz zápasu se začal pomalu rýsovat. Hosté už pouze upravili konečný výsledek, poslední gól zápasu vstřelil Vojtěch Krawczuk.

I přes vítězství viděl domácí trenér Pavel Hladík na výkonu svého týmu několik nedostatků. „Jsem s naším výkonem hrubě nespokojený, protože jsem hráče nabádal, ať soupeře nepodcení. Je potřeba každopádně dodat, že hosté se velmi zlepšili, především v obraně. Pod vlivem dvou remíz z posledních zápasů na nás padl smutek, protože jsme obě utkání mohli vyhrát. Bylo tedy velmi složité se po těchto dvou remízách nahecovat a připravit se v hlavě. Hranice měly větší srdce a tím jsme si ten zápas udělali komplikovaný. Jsem ale rád, že jsme to nakonec zvládli a body zůstaly doma. Přeji Hranicím hodně štěstí do druhé poloviny sezóny.“

„V prvé řadě gratuluji domácím k vítězství. Věřil jsem, že tady můžeme překvapit a bodovat. I průběh utkání tomu nasvědčoval. Zásadní rozdíl nastal v proměňování šancí, když v první patnáctiminutovce druhého poločasu měli domácí 14 útoků a vstřelili 9 branek, my měli také 14 útoků a vstřelili jsme pouhé tři branky. Pokračujeme ale dál, já věřím, že jsme to rozjeli v koncepční práci dobře a věřím, že se nám to vrátí i ve výsledcích,“ nepodléhá skepsi lodivod Hranic Jaroslav Hudeček.


  • Nejlepší střelci Brna: Kocich 5/2, Živanov 4, Burget 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Fulneček 8, Pinkas 4, Plaček 4/1
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/3 – 4/4
  • Vyloučení: 4:7. ČK: Jezdimirović – Brož
  • Rozhodčí: Veselý Lukáš, Zelenka Jan

 

Naposled upraveno Úterý, 23 Listopad 2021 21:05
zpět na úvod