Sobota, 18 Prosinec 2021 20:28

Tým Zubří se doma radoval z důležité výhry nad Cementem Hranice

Ilustrační foto Ilustrační foto

STRABAG Rail extraliga – 15. kolo

HC ROBE Zubří – TJ Cement Hranice 29:20 (15:12)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zápasy v rámci lokálních derby mají vždy náboj. V Cementu se objevuje dost odchovanců Zubří a i z pohledu do minulosti se dá hovořit o určité hráčské provázanosti mezi těmito kluby. Zubřané se po dlouhé době představili ve stejné sestavě, což potvrzuje, že se jejich listina marodky téměř vyprázdnila a mohou tak hrát s tím nejlepším co mají. Hranice se de facto také dostaly z nedobrých výkonů, což potvrdily domácím výkonem proti Lovcům. Podzimní zápas v Hranicích sice vyhráli Zubřané o devět branek, vývoj ale jednoznačný nebyl. A podobný průběh byl na programu i během soboty v ROBE aréně.

Zubří začalo zostra od první minuty, během chvíle vedlo 2:0. Hranice však prvotní náskok zachytily a ihned srovnaly. V 9. minutě dokonce vedly 3:5 a nebýt zastavení akce, která by skončila balónem v síti Maliny, rozhodčími, mohl být rozdíl ještě větší. Možná hrozba vedení Hranic o tři branky však popohnala domácí a rázem srovnali stav na 5:5., přesto museli až do 17. minuty stále dotahovat. Trenér Valachů si vyžádal oddechový čas, který přišel vhod. Po něm se obraz hry trochu změnil, Zubří vedlo o jeden gól a byť poté ještě srovnal Piwko na 10:10. Právě tehdy se střetnutí lámalo, domácí se dostali do náskoku 15:12 po první půli a vedení už nepustili.

Zubřané vstoupili do druhého dějství výborně, z tříbrankového vedení se dostali už na rozdíl šesti gólů. S hrou Hranic nebyl trenér Hudeček spokojen a už v osmé minutě druhé půle musel vytahovat kartu k time-outu. Zubří však žádné drama nepřipustilo. O posledních minutách by se dalo hovořit jako o udržovacím módu a skóre se nijak dramaticky nevyvíjelo. Zubřané si vedení uhlídali a vyhráli.

„Z našeho pohledu byl první poločas dobrý, fungovala nám obrana. Jediné co nás trápilo byly góly z rychlých útoků. Nedokázali jsme uhlídat první vlnu Zubří. Ve druhém poločasu jsme úplně vypadli v útoku. Potom si to Zubří pohlídalo," komentoval duel asistent trenéra hostí Jan Plaček. Podobný pohled měla i spojka Luděk Piwko: „První poločas nám vyšel, trápili jsme se ale na postavenou obranu, to nás ubíjí. Ve druhém poločasu nám soupeř utekl a nedokázali jsme se dostat do šancí.”

Zubří se naopak radovalo z důležité výhry, která znamená pouze čtyřbodovou ztrátu na lídra tabulky z Karviné. „Dva body jsou doma, to je nejdůležitější. Máme toho dost, jsme rádi, že je konec. Zápas má černý puntík a to, že je Luky Hybner opět zraněný,” mrzelo trenéra Petera Dávida. „V prvním poločase nám moc nefungovala obrana mezi 2-3, kde jsme si řekli, že souboje nebudeme prohrávat. Dostávali jsme zbytečné góly z odražených střel. Ve druhém poločasu jsme se zvedli a dohráli jsme to do vítězného konce,” uzavřel Josef Dobeš.


  • Nejlepší střelci Zubří: Dobeš 9, Mořkovský 7/2, Mika 3
  • Nejlepší střelci Hranic: Piwko 6/3, Zbránek 4, Brož 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/2 – 4/3
  • Vyloučení: 5:5
  • Rozhodčí: Jiří Špunar, David Šlezingr

 

Naposled upraveno Středa, 22 Prosinec 2021 20:41
zpět na úvod