Sobota, 05 Únor 2022 00:00

Dva body zůstaly na palubovce favorizovaného celku HCB Karviná

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 17. kolo

HCB Karviná – TJ Cement Hranice 33 : 28 (14:13)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

První vzájemný zápas mezi oběma týmy na začátku října vyhrála Karviná o devět gólů, ještě ve čtyřicáté minutě ale platil nerozhodný stav. Ani v odvetě nedal předposlední tým tabulky svoji kůži lacino, ve vedení se drželi hosté po většinu prvního poločasu. Dva body ale se závěrečným hvizdem zůstaly na palubovce favorizované Karviné.

 

Ve druhé minutě Radim Brož upravil skóre na 0:2, vyrovnání zařídili Harabiš a Růža. V sedmé minutě byla Karviná poprvé ve vedení, za stavu 4:3 ale Hranice vstřelily čtyři góly, aniž by inkasovaly, díky čemuž se náhle ocitly v tříbrankovém vedení! Karviná v šestnácté minutě využila oddechového času, po kterém se rozstřílel Dominik Solák a Denis Harabiš. Společnými silami se výraznou měrou tato dvojice podílela na obratu Karviné, domácí celek vedl pět minut před přestávkou o tři góly. Jan Zbránek a Plaček stáhli ztrátu Hranic ještě před přestávkou na jediný gól, druhý poločas začal za stavu 14:13.

 

Úvod druhého poločasu patřil Baníku. V úspěšné kanonádě pokračoval Solák, ke kterému se navíc připojil další český reprezentant, Vojtěch Patzel. Ten v osmatřicáté minutě navýšil vedení svého týmu na 20:15. Pětibrankový rozdíl mezi oběma týmy platil po většinu druhé půle, o což se zasloužil v dresu Hranic především Nicolas Noworyta, jenž byl s osmi vstřelenými góly nejlepším střelcem hostů. Devítigólový byl po závěrečném hvizdu Dominik Solák, o dva góly méně měl na pažbě Vojtěch Patzel. Závěrečný, sedmý si připsal v poslední minutě utkání, po něm stanovil konečný výsledek svým prvním gólem v utkání Martin Ciboran. Karviná se vítězně naladila na evropský pohár, ve středu 9. února bude na své palubovce hostit HSC Suhr Aarau v prvním duelu osmifinále EHF European Cupu.

 

„Chtěl jsem nechat zahrát kluky, kteří se moc na hřiště nedostanou, plus dva dorostence, Galiu a Peláka. Po hrůzostrašném prvním poločase jsme se v druhém s příchodem Patzela konečně rozběhli a brali povinné dva body,“ shrnul zápas Michal Brůna, lodivod Karviné.

Spokojenost panovala i na straně poraženého týmu, Jaroslav Hudeček byl rád, že s Karvinou jeho tým odehrál dobré utkání. „Jsem opravdu spokojený s podaným výkonem. Kluci potvrdili to, co jim pořád říkám, a totiž že hrát se dá s každým. Ano, Karviná je lepší, ale pořád to jsou kluci z masa a kostí a při troše snahy se dá s nimi hrát. Nejeli jsme sem vyhrát, v to jsem přece jen nevěřil, ale potřebovali jsme si zvednout sebevědomí po hrůzostrašném utkání s Plzní na další zápasy, ve kterých už potřebujeme bodovat. A to se povedlo. Jsem na kluky hrdý, za to, jak se na palubovce Karviné prezentovali.“


  • Nejlepší střelci Karviné: Solák 9, V. Patzel 7/1, Harabiš 6/2
  • Nejlepší střelci Hranic: Noworyta 8, Zbránek 3, Bandy 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 4/3 – 5/4
  • Vyloučení: 3:4
  • Rozhodčí: Blanár Pavel, Opava Jiří

 

Naposled upraveno Neděle, 06 Únor 2022 22:51
zpět na úvod