Sobota, 26 Únor 2022 09:45

Velmi vyrovnaný duel se odehrál v Hranicích, kam zavítala pražská Dukla

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 20. kolo

TJ Cement Hranice – HC Dukla Praha 26:28 (13:13)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Vyrovnaný duel se odehrál v Hranicích, kam zavítala pražská Dukla. Ačkoliv od sebe oba celky dělilo před zápasem 16 bodů, domácí Cement tahal po většinu zápasu za delší konec. Vedl ještě ve 50. minutě, pak však hosté ukázali svoji sílu. V koncovce skórovali postupně Marek Hlinka, David Šůstek a Filip Březina, čímž otočili skóre na stranu Dukly. Prostřední jmenovaný pak bitvu uzavřel brankou na 28:26.

 

„Myslím si, že s nasazením a bojovností musím být spokojený. Bohužel v průběhu utkání se projevila celá řada chyb. Ať už je to neproměňování dobrých střeleckých pozic nebo zbytečná vyloučení. Proti tak zkušenému a kvalitnímu celku jako je HC Dukla Praha, se to vždycky v tom konečném výsledku nějakým způsobem projeví. Myslím si, že tady rozhodla ve druhé půli právě častá vyloučení na naší straně, která nás oslabila, jak fyzicky, tak i psychicky. V koncovce jsme díky tomu nedali celou řadu šancí při hře sedm na šest a hráli vabank, protože už to jinak nešlo. Bohužel jsme na body nedosáhli, byť jsme k nim měli setsakra blízko. Zklamaný jsem, ale na druhou stranu musím hráčům poděkovat a smeknout klobouk za to, jak dřeli, bojovali a s jakým nasazením odehráli celých šedesát minut,“ pochválil své mužstvo trenér Cementu Jaroslav Hudeček.

 

„Dneska se jedná o vybojované dva body. Bohužel se nám během toho zápasu vůbec nedařilo. Jak ve předu, tak hlavně v obraně jsme se sklouzli k výkonům, které rozhodně nechceme. Nechci ale srážet výkon Hranic. Byli opravdu houževnatí celých šedesát minut a trápili nás do poslední vteřiny zápasu. Opravdu klobouček dolu před jejich výkonem. Dnes jsme hodně šťastní, že jsme dokázali ty dva body urvat na naši stranu a máme týden na to, abychom se v tom výkonu zlepšili," nabádal kouč Dukly Michal Tonar.


  • Nejlepší střelci Hrańic: Plaček 6, Zbránek 5, Noworyta 4
  • Nejlepší střelci Dukly: Šůstek 10/1, Sviták 4/1, Krušberský 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 0 – 2/2
  • Vyloučení: 5:2
  • Rozhodčí: Kichner, Vacula

 

Naposled upraveno Pondělí, 28 Únor 2022 10:53
zpět na úvod