Sobota, 12 Březen 2022 22:14

Brněnští házenkáři nedokázali vyhrát ani v pátém extraligovém utkání v řadě

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 22. kolo

TJ Cement Hranice – SKKP Handball Brno 28:27 (12:13)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Brněnští házenkáři nedokázali vyhrát ani v pátém extraligovém utkání v řadě! Ve dvaadvacátém kole brali body na jejich úkor hráči Hranic. Třetí extraligové vítězství a důležité dva body do play-out skupiny vystřelil domácímu celku Jan Plaček ze sedmimetrového hodu v závěru utkání.

 

Úvodní branku vstřelil domácí Jan Zbránek, poté ale převzali otěže utkání do svých rukou na nějakou chvíli hosté. Dvakrát se prosadil Luka Kikanović, vstup do zápasu se povedl také Dušanu Živanovovi, který v desáté minutě zvyšoval náskok hostů na 7:4. Netrvalo ale dlouho a domácí házenkáři se vrátili do zápasu, David Lefan vyrovnával na 8:8, brněnští exekutoři navíc neproměnili dva sedmimetrové hody a osm minut před koncem poločasu vedly Hranice po dvou brankách Nicolase Noworyty 10:8. Do kabin šli s mírným náskokem nakonec hosté, o což se zasloužil svými góly především Vladimír Radkovský.

 

Zatímco se brněnskému SKKP povedl závěr první půle, úvod té druhé vyšel mnohem lépe Hranicím. Jan Plaček ze značky sedmimetrového hodu otočil stav na 15:14, dvoubrankové vedení následně udržoval Matěj Andrš a Matyas Pinkas dostal domácí celek poprvé v utkání do tříbrankového vedení. Brno se ale nevzdalo a deset minut před koncem zápasu snížil Martin Kocich a posléze také Sebastián Strack manko na jediný zásah. Tím ale hosté nekončili, protože jen o pár minut později Martin Kocich začal a také zakončil čtyřbrankovou šňůru Králova Pole, díky které vedlo Brno čtyři minutky před koncem o jednu branku (24:25). Samotný závěr utkání ale zvládli lépe hráči Hranic, kteří se mohli ze dvou bodů začít radovat poté, co po čase proměnil sedmimetrový hod Jan Plaček. Nejlepším střelcem zápasu byl sedmibrankový Nicolas Noworyta.

 

„Dneska se mi to hodnotí úplně jinak. Jsem plný emocí a šťastný hlavně za to, že kluci konečně dotáhli dobře rozehrané utkání do konce. Byť jsme ho málem zase ztratili uspěchanou střelbou a netrpělivou hrou. Zase jsme se dopustili v určité fázi neskutečných chyb, ale díky té hře, kterou předvádělo Brno, jsme to ještě dokázali eliminovat. Myslím si stále, že naše obrana je daleko kvalitnější než postupný útok, ale dneska jsem spokojený se vším. Nebudu nikoho vyzdvihovat, nebudu nikoho kritizovat. Jsem šťastný a myslím si, že je to pro ten mančaft psychická vzpruha před play-out, kde bude potřeba takový bojovný výkon a nasazení v každém utkání. Teď musíme opravdu hrát tímto stylem a věřit si. Herní kvalita jde u našich kluků pomalu nahoru, takže věřme, že to půjde dál a dokážeme Hranice udržet v Extralize. Příští sezónu by to mělo být úplně o něčem jiném,“ komentoval kouč Cementu Jaroslav Hudeček.

 

Jeho protějšek Pavel Hladík naopak příliš důvodů k radosti neměl. „Jsme smutní a zklamaní, protože jsme nepředvedli výkon, jaký jsme chtěli. Bohužel i přesto si myslím, že jsme tady měli bodovat. Občas se v Extralize dějí nějaké věci, se kterými se těžko bojuje. Nebyl to asi úplně zápas, který v té Extralize chceme vidět. Hranice bojovaly, tu energii měly, ale ve druhé půlce už tam toho bylo hodně a je to prostě těžké tady s tímto bojovat. Moc děkujeme a vážíme si toho, že nás přijelo podpořit vážně hodně diváků a o to více je nám líto, že se musí dívat na tohle.“

 


  • Nejlepší střelci Hranic: Noworyta 7, Urbański 5, Pinkas 5
  • Nejlepší střelci Brna: Živanov 7, Ratkovský 6/2, Kocich 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/2 – 4/2
  • Vyloučení: 2:4
  • Rozhodčí: Hájek Milan, Kozler Tomáš

 

Naposled upraveno Čtvrtek, 17 Březen 2022 22:25
zpět na úvod