Pátek, 25 Březen 2022 19:14

V prvním kole Hranice prohrály v Jičíně a o body přišly v závěru utkání

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 1. kolo - PLAY OUT

HBC Ronal Jičín – TJ Cement Hranice 34:30 (16:17)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Oba týmy vstoupily do utkání v opačných pozicích. Jičín se může již naplno soustředit na příští extraligový ročník a play-out skupinu pojmout jako přípravu, jistotu vyhnutí se baráži měl už před začátkem této minisoutěže. Házenkáři Hranic naopak potřebují body sbírat, o účastníkovi baráže se bude rozhodovat mezi nimi a Maloměřicemi. V prvním kole ale Hranice prohrály v Jičíně, o body přišly v závěru utkání.

 

Úvodní vedení Jičína zařídil svému týmu Jiří Dolejší, po necelých deseti minutách zvyšoval Petr Freiberg na 6:4. Hranice se ale držely na dostřel, Jan Zbránek v patnácté minutě díky dvěma gólům v řadě vyrovnal na 8:8. Hned vzápětí se ale domácí házenkáři vrátili do dvoubrankového vedení, Šimon Thorovský svým prvním gólem v utkání upravil stav na 13:11. Hranice i díky taktice stanovené během oddychového času ale v závěru poločasu skóre otočily na svoji stranu, Radim Brož dokonal obrat brankou znamenající vedení hostů 15:13. Jičínský Daniel Doškář sice rychle vyrovnal, s jednobrankovým vedením ale odcházeli do kabin hráči Hranic.

 

Tvář zápasu zůstávala neměnná i ve druhé půli, Jičín si vzal hned zkraje druhé třicetiminutovky těsné vedení zpět, David Krahulec zvyšoval na 23:21. Ve druhé půli opakovaně stahovali manko hostů Jaroslav Fulneček a Jan Artur Urbánski, na druhé straně byl ale neomylný v exekuci sedmimetrových hodů Jiří Dolejší. Důležitý moment přišel v třiapadesáté minutě zápasu, červenou kartu inkasoval za stavu 30:28 Jan Zbránek, Hranice následně neproměnily sedmičku a inkasovaly dva góly. Dvě a půl minuty před koncem vedli domácí hráči 32:28 a o vítězi utkání tak bylo jasno. Hranicím patřil alespoň poslední gól, Jaroslav Fulneček korigoval stav na 30:34.

 

Aleš Babák, vedoucí Jičína, přiznal, že i přes vítězství nemohou být domácí zcela spokojeni. „Dnes s našim výkonem, zejména v obraně, rozhodně nejsme spokojeni. Čekali jsme, že to bude těžké utkání, protože Hranice potřebují každý bod, aby se jim podařilo odskočit Maloměřicím. Celých šedesát minut jsme se potýkali se špatnou obranou i v součinnosti s gólmany, kteří také neměli moc zákroků. Dnes bereme vítězství, ale rozhodně nejsme spokojeni s předvedenou hrou.“

 

„Nehodnotí se mi zápas lehce, protože jsme zase nedosáhli na body a myslím si, že jsme to utkání neodehráli vůbec špatně. Přibližně do padesáté minuty bylo utkání vyrovnané, ale poté nás zase postihl desetiminutový výpadek, který máme prakticky v každém zápase. Tato pasáž skončila tuším 11 ku 1, což je skutečně trestuhodné. Tím dáváme v podstatě soupeři vítězství na podnose. Máme opravdu na čem pracovat, nevím, jestli za to může psychika, mládí a s tím související nezkušenost. Je možné, že nás nervozita svazuje, protože jsme si vědomy, že každý gól a každý bod by nás mohl posunout a zajistil by nám jakýsi klid,“ řekl po zápase Jaroslav Hudeček, na kterého čeká, stejně jako na celý tým, důležité utkání s Maloměřicemi.

 


  • Nejlepší střelci Jičína: J. Dolejší 10/2, Hlava 4, Kovařík 4, Freiberg 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Fulneček 6, Urbański 6/2, Pinkas 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/2 – 4/2
  • Vyloučení: 6:6. ČK: 53. Zbránek (HRA)
  • Rozhodčí: Bareš Marek, Uhlíř Jakub

 

Naposled upraveno Středa, 30 Březen 2022 19:27
zpět na úvod