Sobota, 02 Duben 2022 12:01

Hazenkáři Maloměřic vyhráli o jeden gól a urvali důležité vítězství

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 2. kolo - PLAY OUT

SHC Maloměřice – Brno – TJ Cement Hranice 23:22 (11:13)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Důležité střetnutí se hrálo v sobotu, v Brně kde si to o nesmírně cenné body rozdaly domácí Maloměřice a Hranice. Hosté přijeli s dvoubodovým náskokem, po zápase už ale bylo vše jinak. Maloměřice vyhrály nejtěsnějším rozdílem a bodově se dotáhly na svého jediného soka v boji o udržení nejvyšší soutěže. Vítězství vystřelil Majlontu v závěru utkání Jan Janků.

 

Až do dvanácté minuty se oba celky střídaly v nejtěsnějším vedení, po dvou brankách zaznamenaly domácí Tomáš Musil a za hosty Nicolas Noworyta. Až za stavu 5:5 se domácí zásluhou Libora Horuta, Filipa Zemana a Františka Geista dostali do tříbrankového vedení! Aniž by musela ale hostující lavička přerušovat hru oddychovým časem, dokázaly Hranice vyrovnat, dvěma góly k úpravě skóre na 8:8 přispěl Jan Artur Urbánski. Domácím pomohla přesilová hra, ve které se prosadil Tomáš Musil a Jiří Havlát, kteří vrátili Mamuty do dvoubrankového náskoku. Přesně takové vedení si ale nakonec do druhého poločasu s sebou nesli hosté, kteří závěr první třicetiminutovky vyhráli 5:1. Poločas ukončil přesnou střelou Luděk Piwko.

 

Stejný hráč se prosadil hned po změně stran a když se posléze do střelecké listiny zapsal znovu také Nicolas Noworyta, vedli hosté už 15:11. Maloměřice ale zápas nezabalily, naopak, zavelely k velkému obratu. Libor Horut v osmatřicáté minutě vyrovnal (15:15), po brance Jiřího Havláta pak dokonce poprvé ve druhé půli domácí tým zásluhou další branky Horuta vedl. Hranice vedle toho navíc o pár minut později ztratily vinou červené karty Nicolase Noworytu, přesto se zvládly v jednapadesáté minutě vrátit po gólu Jana Zbránka do vedení (19:20). Během time-outu si hráči Maloměřic zvolili strategii, jejíž výsledkem byly dva góly v řadě a vedení, které ale ještě jednou a naposledy přetáhli hosté zpět na svoji stranu. Hrdinou okamžiku se v Maloměřicích stal Jan Janků. Ten si schoval své jediné dva góly v zápase na samotný závěr a jelikož nikdo další už se do závěrečného hvizdu neprosadil, mohly začít oslavy. Maloměřice vyhrály o jeden gól a urvaly důležité vítězství.

 


  • Nejlepší střelci Maloměřic: Horut 4, Havlát 4, T. Musil 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Noworyta 5/1, Pinkas 4, Piwko 4.
  • Sedmimetrové hody při hře: 1/1 – 2/2
  • Vyloučení: 2:2. ČK: Noworyta (HRA)
  • Rozhodčí: Hanák Michal, Pavlíček Luboš

 

Naposled upraveno Čtvrtek, 07 Duben 2022 12:12
zpět na úvod