Sobota, 23 Duben 2022 00:00

Házenkáři Hranic dokázali na své domácí půdě deklasovat Jičínské

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 4. kolo - PLAY OUT

TJ Cement Hranice - HBC Ronal Jičín 26:16 (12:10)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Tak se to přece jen podařilo! Házenkáři Hranic dokázali na své domácí půdě naprosto deklasovat dosavadního lídra skupiny o udržení z Jičína v poměru 26:16 a díky současné prohře Maloměřic se dostali z posledního místa znamenajícího účast v baráži. K tomuto úspěchu jim navíc obrovskou měrou dopomohl i výkon teprve osmnáctiletého gólmana Filipa Vyorálka, který během hry vytasil hned sedmnáct zákroků.

 

„Jsem šťastný. Jednak proto, že jsme konečně vyhráli a také proto, že jsme po dlouhé době hráli jako tým. Hráči plnili také všechny taktické pokyny, které jsem jim na základě video rozboru dal,“ říkal po zápase kouč Hranic Jaroslav Hudeček. „Naše vysoce kvalitní hra byla navíc podpořena vynikajícím výkonem mladého brankáře Filipa Vyorálka, který je ještě věkem dorostenec a během utkání předvedl sedmnáct zásahů. A to bylo, podle mě, nakonec rozhodující,“ dodal. Co se týče průběhu zápasu, první poločas byl velice vyrovnaný. Domácí hned devětkrát dotáhli jednobrankovou ztrátu a v posledních několika minutách se sami ujali vedení, které do přestávky navýšili až na 12:10. Druhá půle ale už ale byla o něčem jiném. Cementáři se rozstříleli a nasypali do jičínské branky hned čtrnáct gólů. Vyorálek oproti tomu za svá záda pustil míčů pouze šest.

 

„Ve druhém poločase, kdy jsme soupeře výrazně přehráli, měl Filip jedenáct zákroků proti pouhým pěti, které vytáhl gólman soupeře. Navíc se mu ještě podařilo svůj výkon korunovat gólem přes celé hřiště do prázdné brány. Klobouk dolů před ním,“ říkal šťastný hranický lodivod. Hranicím se tak podařilo zvítězit podruhé z posledních deseti utkání a díky prohře Maloměřic s Frýdkem-Místkem se jim podařilo odpoutat se od posledního místa. V příštím zápase, který se odehraje v sobotu 30. dubna, navíc právě Maloměřice přivítají na své palubovce a budou si v případě vítězství moci definitivně zajistit záchranu.

 

„Poděkování patří všem hráčům. Nechci vyzdvihovat ani jednoho, protože bych mohl urazit některé, kteří byli na hřišti třeba jen pár minut, ale podíleli se na vítězství stejnou měrou. Nic to ale nemění na tom, že musíme stále tvrdě pracovat a zlepšovat se,“ uzavřel Jaroslav Hudeček.

 


  • Nejlepší střelci Hranic: Noworyta 3, Andrš 3, Padalík 4/2, Piwko 2, Lefan 4, Zbránek 7
  • Nejlepší střelci Jičína: Šulc 3/1, Pekař, Doškář 3, Dolejší 2, Thorovský 1
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/3:1/3
  • Vyloučení: 4:4
  • Rozhodčí: Halada, Kosmák

 

Naposled upraveno Neděle, 24 Duben 2022 16:24
zpět na úvod