Pátek, 06 Květen 2022 00:00

Hranice 2 trefami už jen zkorigovaly výsledek na 29:28 pro Frýdek-Místek

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – 6. kolo - PLAY OUT

Pepino SKP Frýdek-Místek – TJ Cement Hranice 29:28 (16:11)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Rozhodovalo poslední kolo! V PLAY-OUT na dálku proběhl souboj Maloměřic s Hranicemi o udržení v soutěži, oba celky měly před posledním zápasem osm bodů. Zatímco brněnský celek přivítá na domácí palubovce Jičín, Hranice podlehly Frýdku-Místku o jedinou branku, 28:29.

 

V posledním zápase letošní sezony na sebe narazila v play out také družstva Pepino SKP Frýdek-Místek a TJ Cement Hranice. Domácí už měli jistotu 9. místa, hosté mohli v případě vítězství ještě pomýšlet na to, že se vyhnou baráži proti vítězi 1. ligy. Střetnutí začali lépe hráči Frýdku-Místku, kteří se rychle ujali vedení 4:1. Hosté z Hranic pak sice snížili na 4:3, ale následně domácí znovu odskočili. Po třinácti minutách vedli už 8:4. Trenér Hranic Jaroslav Hudeček reagoval oddechových časem. Ten hostujícímu výběru pomohl přibrzdit domácí celek. Ovšem vyrovnat nedokázal. Frýdek-Místek stále držel vedení. I když na konci 23. minuty už bylo jen jednogólové, když domácí vedli 11:10. A tak si time out vyžádala i lavička SKP. A vyplatilo se. Závěr prvního poločasu vyhráli domácí 5:1 a rázem odskočili na rozdíl pěti branek. První půle tak vyzněla pro Frýdek-Místek poměrem 16:11.

 

Po změně stran už náskok domácích nenarůstal. Ovšem v prvních minutách zůstával konstantní. Ve 40. minutě pak přišly Hranice o Padalíka, který obdržel přímou červenou kartu za zásah do obličeje Jana Muchy, kterého se snažil zastavit při střelbě. Hosty však tento moment nepoložil. I když v těchto pasážích Frýdek-Místek stále držel pohodlný náskok. Ještě osm minut před koncem vedl 28:22. Pak ale začaly Hranice mohutně stahovat. Tři a půl minuty před koncem už to bylo jen o dvě branky, a sice 28:26. Poté se trefil domácí Jan Mucha. Hranice pak stihly dvěma trefami už jen zkorigovat na konečných 29:28 pro Frýdek-Místek.

 

Domácí házenkáři tak zakončili sezonu vítězně a potvrdili 9. místo v tabulce. Hranice skončily poslední a čeká je baráž s výběrem Strakonic, nejlepším celkem 1. ligy.

 

„Nebylo lehké hráče namotivovat k poslednímu utkání, když už předem věděli, že skončí devátí, ať už zápas skončí jakkoliv. Jsem rád, že jsme duel zvládli a vyhráli. Bylo to zasloužené vítězství, protože jsme celý zápas vedli, byť to nebylo bez chyb a hlavně závěr střetnutí jsme měli zvládnout lépe. Je třeba vidět i to, že i tentokrát jsme dali prostor všem hráčům. A to v zápase, ve kterém byly Hranice pod tlakem a musely vyhrát, pokud ještě pomýšlely na to, že by se mohly vyhnout baráži. A to se nám povedlo. Navíc mě těší, že jsme se rozloučili vítězně s fanoušky, kteří nás podporovali celou sezónu i s našimi partnery, jejichž přízně si nesmírně vážíme,“ komentoval trenér Frýdku-Místku Daniel Valo.

 

„Jsem zklamaný, protože hráči nedodržují pokyny, které si řekneme před utkáním. Věděli jsme, že pořád je pro nás jiskřička naděje vyhnout se baráži v případě, že by Maloměřice zaváhaly a my uspěli na palubovce Frýdku. Proto jsme sem jeli s tím, že chceme překvapit a zvítězit. Bohužel jsme opět prohráli postupným útokem, což říkám už asi po stopadesáté. Neprohráváme obranou, ale postupným útokem, kdy neproměňujeme šance, střílíme brzy z nepřipravených pozic, jsme nedisciplinovaní," shrnul kouč Cementu Jaroslav Hudeček. „Přesto máme pasáže, které jsou úžasné. Pokud si z těchto vezmeme to pozitivní, opřeme se o ně a zopakujeme je v následujících zápasech v baráži proti Strakonicím, tak se nemáme čeho obávat. Na druhou stranu rovnou říkám, že Strakonice jsou velice silný a zkušený mančaft. Mám před nimi veliký respekt. Ostatně jako před každým jiným týmem. Budu hráče nabádat, aby přirozený respekt měli i oni a aby šli do dvojzápasu s pokorou a prodali to, co v nich je a dokázali, že jim patří extraligová příslušnost.“

 


  • Nejlepší střelci Frýdku Místku: Chudoba 6, Brožek 5, Bureš 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Lefan 6, Urbański 4/1, Andrš 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 1/1 – 3/2
  • Vyloučení: 1:2. ČK: Padalík (HRA)
  • Rozhodčí: Hanák Michal, Pavlíček Luboš

 

Naposled upraveno Úterý, 10 Květen 2022 06:15
zpět na úvod