Sobota, 14 Květen 2022 00:00

První zápas barážové série o extraligu házené mužů hostily Hranice

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

STRABAG Rail extraliga – baráž - PLAY OUT

Pepino TJ Cement Hranice - TJ ČZ HBC Strakonice 1921 22:21 (11:14)

Odkaz na Facebook

 

První zápas barážové série hostily Hranice. O účasti Cementu v souboji o Extraligu přitom rozhodlo až poslední kolo PLAY-OUT, v němž o gól Hranice nestačily na Frýdek-Místek. Ani domácí vystoupení v baráži nebylo z pohledu celku nejvyšší soutěže výrazné. Vyzyvatel euforicky slavil každou branku, domácí soubor přesto dokráčel k vítězství.

 

Cement si do odvety, která se odehraje ve Strakonicích v sobotu 20. května, ponese jednogólový náskok. Nečeká ho tak rozhodně jednoduchá práce a to přesto, že za HBC nemůže nastoupit hned pětice hráčů, která naskakovala v Extralize: Martin Říha, Petr Sedlák, Eduard Wildt, Leonard Kaplan a teoreticky i Tomáš Nejdl, jenž je strakonickým hráčem. „Zklamání z této situace samozřejmě bylo, na druhou stranu nás to spíš nakoplo, že budeme muset dvojzápas zvládnout bez nich. Budou nám samozřejmě chybět, mají kvalitu a mohli rovnocenně střídat. I tak bychom to ale měli zvládnout, hrajeme spolu jako tým už dlouho. Co jsme viděli Hranice, je to hratelný soupeř. Na baráž jsme tedy dobře naladěni,“ popisoval ještě před prvním utkáním pro klubové stránky Martin Mošovský. O výsledku rozhodně není jasno, diváky čeká ještě drama.

 

Hraničtí Cementáři dokázali v prvním zápase baráže o extraligu otočit dlouhodobě nepříznivě se vyvíjející skóre a porazit vítěze 1. ligy ze Strakonic 22:21. Bohužel pro ně ale výhra o jednu branku v dvojzápasovém systému téměř nic neřeší. „V odvetě bude třeba vážit každý míč, každou střelu i každou přihrávku," říká hranický trenér Jaroslav Hudeček.

 

„Jsem zklamaný. Netvrdím, že jsem čekal nějakou vysokou výhru, ale brankový rozdíl měl být jednoznačně vyšší. Je ale pravda, že jsme hráli velice špatně. Možná že na kluky lehla psychická deka víc, než je zdrávo. Těch technických chyb a neproměněných šancí totiž bylo více než dost," mrzelo po zápase domácího kouče Jaroslava Hudečka. Zápas začali lépe hosté. Byli dravější a také přesnější v zakončení. Domácím Cementářům se sice nedala upřít snaha, ta se ale na skóre příliš neprojevovala. O přestávce tak na světelné tabuli svítil výsledek 11:14. Druhá půle už byla ze strany domácích mnohem lepší. V koncovce to sice stále nebylo ono, ale díky zlepšené obraně a obrovské pracovitosti se jim podařilo stav vyrovnat, otočit a nakonec i těsně vyhrát. Nutno ale dodat, že konečný výsledek 22:21 pro ně do odvety v podstatě nic moc neřeší.

 

„V druhé půli jsme zpřesnili obranu a do dvanácté minuty inkasovali snad jen dva góly. To bychom si měli vzít jako takový mustr do odvety. A také musíme přidat mnohem více trpělivosti v postupném útoku," pokračoval hranický lodivod. „Ve dvojzápasech je důležité skóre. Je tedy třeba vážit každý míč, každou střelu i každou přihrávku," dodal. Ze Strakonic přijela společně s týmem i poměrně veliká skupina fanoušků, kteří byli po celý zápas slyšet a jednoznačně byli svému týmu oporou. Dá se tedy očekávat, že na jihu Čech nečeká na hranické hráče vůbec nic příjemného. „Jak znám Strakonické, tak u nich bude určitě plný dům. Je to tam totiž sport číslo 1. Pokud si ale vezmeme ponaučení z tohoto zápasu, a hlavně z druhé půle, tak bychom jim zápas mohli znepříjemnit. Díky tomu na ně možná dolehne tíha zodpovědnosti a nám by se mohlo podařit snáze uspět a extraligu pro Hranice udržet," uzavřel Jaroslav Hudeček.

 


  • Nejlepší střelci Hranic:
  • Nejlepší střelci Strakonic:
  • Sedmimetrové hody při hře:
  • Vyloučení:
  • Rozhodčí: Hájek Milan, Kozler Tomáš

 

Naposled upraveno Úterý, 17 Květen 2022 17:02
zpět na úvod