Středa, 01 Únor 2023 17:28

Házenkáři Frýdku-Místku si doma pěkně zastříleli proti Hranicím

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga mužů – 19. kolo

PEPINO SKP FRÝDEK-MÍSTEK – TJ CEMENT HRANICE 39:26 (20:12)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zlomové momenty: Frýdeckomístečtí byli jasně lepším týmem od začátku. Už v prvních pěti minutách si vytvořili vedení 4:0. To následně navyšovali a v poločase už bylo všem jasné, že duel míří k jasnému a vysokému vítězství domácích. Pepino svůj náskok nakonec navýšilo až na 13 branek.

 

Zajímavost zápasu: Pepino i Cement jasně vylepšili svoje střelecké statistiky z předešlého vzájemného zápasu. V podzimním klání v Hranicích totiž padlo relativně málo branek, duel dopadl výhrou hostujícího Frýdku-Místku 31:20.

 

Nejlepší střelec: Téměř třetinu branek svého týmu nastřílel 21letý hranický házenkář Miroslav Halama. V tomto duelu skóroval devětkrát, a tak o jednu branku překonal svůj nejlepší výkon, který zaznamenal v listopadovém domácím duelu proti Maloměřicím.

 

Mládí vpřed: Za domácí se zadařilo Mathiasi Cholevovi, 20letý křídelník se podepsal pod šest branek Pepina. Člen širšího kádru reprezentace si drží vysoký standard, letos už nasázel 101 gólů a v tabulce střelců je pátý.

 

Co výsledek znamená: Frýdek-Místek dobře navázal na poslední duel podzimní části. V tom porazil Strakonice. Díky dvěma bodům už jich má na kontě 20 a je aktuálně sedmý. Hranice jsou na chvostu tabulky a připsaly si už osmnáctou prohru, pátou v řadě.

 

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Jsme rádi za vítězství, i když to nebylo bez chyb. Na druhou stranu hráli jsme první soutěžní utkání po měsíci a půl. Z tohoto úhlu pohledu jsme jej zvládli dobře. Jsem moc rád, že jsme dali prostor celému týmu. Snad jsme ušetřili nějaké síly na sobotu, kdy nás čeká nesmírně těžké střetnutí na palubovce Zubří. Teď mě ovšem mrzel poměrně vysoký počet inkasovaných gólů, na kterém ale mají podíl Hranice, které musíme pochválit za to, že zápas nezabalily a bojovaly až do konce. I když tomu výsledek nenasvědčuje, podaly sympatický výkon.“

 

Radim Brož, trenér TJ Cement Hranice: „Gratuluji Frýdku-Místku k naprosto zaslouženému vítězství. Chtěli jsme být důstojnějším soupeřem. Bohužel se to nepovedlo, a sice díky tomu, co nás provází už dlouhou dobu. Když už si šance vypracujeme, nedokážeme je proměnit. A to nás ohromně sráží. Ve druhém poločase, kdy už jsme dokázali šance proměňovat, to nebylo špatné. Jenže když jsme v první půli nedali tolik příležitostí, tak výsledek nemůže být jiný. I kdybychom hráli proti papírově slabšímu soupeři, a to se nechci nikoho dotknout. Navíc pokud dostaneme dvacet branek za poločas a z nich je jedenáct nebo dvanáct z rychlého protiútoku, tak to se pak nedá vyhrát s nikým.“

 


  • Nejvíce branek: Bureš 7, Choleva 6, Noworyta 4, Moješcik 4 – Halama 9, Dořičák 5, Andrš 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/3 – 5/4
  • Vyloučení: 4:5 ČK: ČK: 45. Ondrušík (FRY), 51. Padalík (HRA)
  • Rozhodčí: Přemysl Fukala – Radek Mohyla
  • Diváků: 280

 

Naposled upraveno Úterý, 07 Únor 2023 18:24
zpět na úvod