Středa, 22 Únor 2023 00:00

Hranice trápily Prešov, padly tři červené karty ale vítězství nepřišlo

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga mužů – 23. kolo

TATRAN PREŠOV – TJ CEMENT HRANICE 28:20 (11:10)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zlomové momenty: Hranice se proti slovenskému mistrovi držely v první půli a prohrávaly jen o gól, ale vůbec se jim nepovedla první část druhého poločasu. Během 39. až 44. minuty ale inkasovaly pětkrát, zatímco soupeři vstřelily pouze jeden gól. Prešov pak taky sehrál parádní závěr, kdy od 58. minuty skóroval čtyřikrát bez přerušení a došel si pro výhru o osm branek.

 

Zajímavost zápasu: Druhý poločas se rozebíhal velice pomalu. Uběhlo celých pět minut, než padl první gól.

 

Nejlepší střelec: Prešov nechal odpočívat některé opory, a tak se brankově nejvíce dařilo Dávidu Michalkovi. Ten se trefil sedmkrát, přičemž využil jednu sedmičku. Vyrovnal tak svoje letošní maximum, kterého dosáhl v prvním duelu se Strakonicemi a v druhém duelu s Jičínem.

 

Mládí vpřed: Nejvíce branek na druhé straně zaznamenal dvacetiletý Šimon Siročák. Trefil se čtyřikrát a vyrovnal svůj nejlepší letošní počin.

 

Co výsledek znamená: Pro Hranice se vůbec nic nemění, zůstávají poslední se dvěma body. Prešov si udržuje odstup od Frýdku-Místku a je na páté příčce.

 

Pozápasové ohlasy:

Marek Gernát, trenér Tatran Prešov: „Nastoupili jsme v kombinované sestavě se staršími dorostenci a profesionály z A-týmu. V prvním poločase mě kluci vyjma Igora Čupryny a Pavla Hernandeze zklamali hlavně svým přístupem. Proto nehráli ve druhé půli. Kdy jsme našli po přestávce optimální složení, chvilku to trvalo. Hru oživil Dynalo Khaian svojí bojovností a přístupem. V obraně jsme i díky Patriku Sedláčkovi získávali míče a dali lehčí góly. Nakonec jsme náskok natáhli na osm gólů. Šel jsem do jistého rizika, protože nikdo z Chance Extraligy není tak slabý, abychom si mohli říct, že s ním i s dorostenci vyhrajeme. Ale chtěl jsem, aby zkušenější hráči převzali zodpovědnost a zdvihli si sebevědomí. Ale svým přístupem v prvním poločase si ho spíš snížili a kazí si svoje jméno. Podrželi nás oba brankáři. Vyhráli jsme a to je v konečném důsledku v pořádku.“

 

Radim Brož, trenér TJ Cement Hranice: „Gratuluji domácím k vítězství. I když hráli v sestavě, v jaké hráli, určitě si ho zasloužili. Podle mě víc chtěli vyhrát. My jsme opět vytvořili hodně chyb. Musíme ale jít dál, v neděli nás čeká existenční střetnutí doma se Strakonicemi. Bude se podle mě rozhodovat o osudu celých Hranic.“

 


  • Nejvíce branek: Michalka 7, Fenár 6, Khaian 4 – Sirčo 4, Siročák 4, Piwko 3, Dořičák 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 4/2 – 6/2
  • Vyloučení: 6:5
  • ČK: Radchenko (PRE) – 10. Halama (HRA), 57. Folwarczný (HRA)
  • Rozhodčí: Petr Kremláček – Filip Procházka
  • Diváků: 170

 

Naposled upraveno Pátek, 24 Únor 2023 07:50
zpět na úvod