Neděle, 26 Únor 2023 00:00

Cement nedokázal porazit na své palubovce tým HBC JVP Strakonice

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga mužů – 24. kolo

TJ CEMENT HRANICE – HBC JVP STRAKONICE 1921 22:31 (11:17)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zlomové momenty: Jihočeši si začali vytvářet náskok již od úvodního hvizdu. V 5. minutě vedli 3:0 zásluhou Eduarda Wildta, který se trefil ze sedmimetrového hodu. Osudným se Hranicím stal úsek mezi 20. až 28. minutou, kdy se jim nepodařilo ani jednou skórovat. Strakonice naopak zaznamenaly šest branek a rázem vedly 16:8. Aby toho nebylo málo, tak se Cement dočkal první branky ve druhém dějství až na začátku 39. minuty. V tu dobu vedli hosté už 23:12 a neměli problém po zbytek zápasu svůj náskok udržet.

 

Zajímavost zápasu: Cement se sám připravil o zisk bodů několika dlouhými pasážemi bez vstřelené branky. Strakonice, které jsou stále povzbuzené výhrou z předminulého kola nad Prešovem, toho dokázaly skvěle využít a získaly další důležité body do bojů o záchranu.

 

Nejlepší střelec: Adam Nejdl nastřílel Hranicím 8 branek a byl ústřední postavou zápasu. Tento hráč pomohl v minulém ročníku zajistit Jihočechům extraligovou příslušnost a neztrácí se ani v nejvyšší soutěži, kde má na svém kontě 77 branek.

 

Mládí vpřed: Teprve 18letý Martin Němec se blýskl v dresu Strakonic čtyřmi brankami, celkově zaznamenal v Chance Extralize už 40 branek.

 

Co výsledek znamená: Cement nedokázal porazit na své palubovce ani svého konkurenta v boji o záchranu a zůstává na posledním místě se ztrátou čtyř bodů na Maloměřice. Strakonice, které zůstávají na 12. místě, mají na Majlont náskok již pěti bodů.

 


  • Nejvíce branek: Andrš 5, Dořičák 5, Halama 4 – A. Nejdl 8, Bičiště 6, Wildt 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/1 – 3/3
  • Vyloučení: 2:5
  • ČK: Padalík (HRA)
  • Rozhodčí: Pavel Friedel - Tomáš Kučerka
  • Diváků:165

 

Naposled upraveno Pondělí, 27 Únor 2023 20:20
zpět na úvod