Pátek, 24 Březen 2023 00:00

Hranice se nechytily ani v play-out, za poločas daly jen sedm gólů

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga mužů – 1. kolo Play Out

TJ SOKOL NOVÉ VESELÍ – TJ CEMENT HRANICE 33:21 (20:7)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zlomové momenty: Duel v podstatě rozhodl už první poločas. Nové Veselí do něj vkročilo fantasticky, naopak Hranice se v něm vůbec nechytily. Domácí tým například od 8. minuty vstřelil šest gólů v řadě. To znovu zopakoval i od 21. minuty a poté, co se týmy odebraly do kabin, na světelné tabuli svítilo skóre 20:7. Druhý poločas byl sice z pohledu hostů mnohem lepší, ti už ale na smazání takového manka nemohli moc pomýšlet.

 

Zajímavost zápasu: Sedm gólů za poločas je opravdu málo. U Hranic to ale nebyl letošní nejhorší výsledek. Hned v úvodním utkání tohoto extraligového ročníku se tým utkal s Maloměřicemi, kterým za první poločas vstřelil ještě o jeden gól méně.

 

Nejlepší střelec: Střelecky duel ovládl Adam Tomášek. Dvacetiletá spojka Nového Veselí se trefila sedmkrát a všechny branky zaznamenala ze hry. Pro Tomáška to byl letos třetí nejlepší zápas, co se vstřelených branek týče.

 

Mládí vpřed: V utkání se dalším mladíkům dařilo na obou stranách. Veselský osmnáctiletý Štěpán Ondřej skóroval šestkrát, o dva roky starší Lukáš Krejzl třikrát. Na druhé straně dal tři góly jednadvacetiletý Matyas Pinkas a pětkrát se trefil o rok mladší Šimon Siročák.

 

Co výsledek znamená: Pro Hranice to vypadá hodně bledě. Šanci na záchranu sice stále mají, ovšem prohrály už sedmé utkání v řadě a jsou s dvěma body poslední. Naopak Nové Veselí se strachovat nemusí, skupinu o záchranu vede s 25 body.

 

Pozápasové ohlasy:

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Tento týden jsme se museli otřepat z toho, že se nám nepodařilo dostat do play-off, což se nám v prvním poločase povedlo, tam byl náš výkon docela dobrý. Důležité bylo, že nám pomohl Martin Štohanzl vzadu. Ačkoli náš výkon v obraně určitě nebyl stoprocentní, tak díky tomu, že jsme měli zásahy v bráně, mohli jsme hrát rychlý útok. Na to jsme se chtěli hodně soustředit. Myslím, že jsme jich měli relativně hodně, hlavně v prvním poločase. Ve druhém už byla obrana výrazně slabší, tam se mi obrana vůbec nelíbila. Díky tomu jsme trošku přišli právě o rychlý útok a o jistotu. Druhý poločas už od nás nesplňoval tak dobrá kritéria, ale chtěli jsme zahrát nějaké věci, které normálně nehrajeme, a bylo vidět, že v tom jistotu nemáme a potřebujeme ji v těch zápasech získat. Musíme využít tyto zápasy v play-out, abychom se posunuli v našem herním výkonu a byli dobře připravení na podzimní část nové sezony, kde se určitě budeme chtít revanšovat, a určitě budeme chtít skončit v tabulce výš.“

 

Martin Marek st., trenér TJ Cement Hranice: „Prakticky celý zápas se odvíjel od jednak naší špatné a nedůsledné hry v obraně. Hlavním důvodem toho, co nás stálo lepší výsledek, který jsme si mysleli, že tu dosáhneme, bylo tragické neproměňování vyložených brankových příležitostí. Ať už z prostoru pivota nebo z křídel. Od toho se celý zápas odvíjel. Pokud neproměníme i ty nejvyloženější šance, které v tom zápase máme, tak nelze pomýšlet na nějaký slušný výsledek. Už jen s ohledem, že náš kádr sem přijel ve velice okleštěné sestavě 11 hráčů a bohužel tohle nás stálo slušnější výsledek.“

 


  • Nejvíce branek: Tomášek 7, Štěpán 6, Hajko 5 – Siročák 5, Andrš 4, Padalík 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 1/1 – 5/4
  • Vyloučení: 4:1
  • ČK: -
  • Rozhodčí: Pavel Blanár – Jiří Opava
  • Diváků: 92

tabulka Play Out 2023

Naposled upraveno Neděle, 02 Duben 2023 07:21
zpět na úvod