Sobota, 01 Duben 2023 00:00

Hranice opět padly a po tomto utkání se ještě více přiblížily baráži

Ilustrační foto Ilustrační foto

Extraliga mužů – 3. kolo Play Out

SHC MALOMĚŘICE BRNO – TJ CEMENT HRANICE 28:23 (14:9)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zlomové momenty: Maloměřice vytěžily maximum z dobrého vstupu do utkání. Po neproměněném sedmimetrovém hodu Miroslava Halamy v úvodu utkání si Mamuti brzy začali tvořit náskok, který ve 22. minutě činil už sedm branek. Hosté sice ještě do přestávky stihli mírně snížit náskok Maloměřic, ale i tak si do druhé poloviny zápasu nesli pětibrankové manko, které už se jim ve zbytku utkání nepovedlo smazat.

 

Zajímavost zápasu: Prohra je pro Cement už pátou v řadě proti soupeři z Maloměřic. Naposledy Hranice zvítězily nad tímto soupeřem na konci roku 2021. Zároveň se Maloměřicím povedlo prodloužit nejdelší vítěznou sérii v letošní sezoně. Po dvou skalpech Strakonic slavil Majlont také potřetí.

 

Nejlepší střelec: I přes prohru se blýskl hranický Jakub Padalík. Bývalý dorostenecký reprezentant si vylepšil své gólové maximum v jednom extraligovém utkání, když rozvlnil síť celkově osmkrát. Pětadvacetiletému pivotovi Hranic k překonání osobního maxima výrazně pomohly čtyři branky ze sedmimetrových hodů. V těch byl tentokrát Padalík stoprocentní.

 

Co výsledek znamená: Maloměřice ve skupině o udržení navýšily svůj náskok na jistou barážovou pozici, kterou okupuje právě soupeř z Hranic. Tyto celky už dělí desetibodový rozdíl. Hranice se po tomto utkání ještě více přiblížily baráži.

 

Pozápasové ohlasy:

Jiří Brož, trenér TJ Cement Hranice: „V první řadě bych chtěl pogratulovat domácím Maloměřicím k vítězství a zhodnotil bych to velice jednoduše. My jsme měli katastrofální vstup do utkání, kdy jsme dali za prvních 15 minut jen dva góly, takže možná kdybychom hráli jen druhých 45 minut, tak bychom tady vyhráli. Hodnotit to velmi pozitivně nejde, protože to co jsme předvedli prvních 15 minut, nechci být sprostý, je poledne. Nám prostě nezbývá nic jiného než jet dál, soustředit se na náš výkon. To jsme si řekli v týdnu po zápase se Strakonicemi, pro nás ta sezóna nekončí, bude ještě dlouhá, protože jsme si ji sami protáhli, takže jedeme dál. Ještě jednou gratuluji Maloměřicím k vítězství a přeji hezké sobotní odpoledne všem.“

 

František Urban, trenér SHC Maloměřice Brno: „Nemůžu říct, že to byl výborný zápas z naší strany. Z naší strany výborný vstup do zápasu. Tuším, že 6 nebo 7:1 jsme vedli, potom přišly nějaké neproměněné šance a druhý poločas, to fakt nevím, co se stalo. O poločase jsme si řekli, že ještě není konec, že poločas vedeme o 5 gólů, což je slušný základ, a že musíme takto pokračovat od začátku druhého poločasu. Tam jsme ale od počátku přestali bránit, přestali jsme být agresivní, nedávali jsme šance. Hranice se dotáhly. To nás v důsledku mohlo velmi mrzet, s veškerou úctou k Hranicím, v oslabené sestavě, ve které byli, jsme my měli jednoznačně vyhrát bez jakýchkoli problémů. Takže možná jsme se naučili hrát utkání, které jsou vyrovnané a na konci je zlomit v náš prospěch, ale ještě se musíme naučit hrát utkání, ve kterém jsme v roli favorita, protože jsme s ohledem na složení obou mužstev favorit rozhodně byli. Na druhou stranu klobouk dolů před Hranicemi, že se i v takovém oslabení dokázali zvednout a dotáhnout se k vyrovnanému výsledku.“

 


  • Nejvíce branek: Horut 4, Ženatý 4, Koubek 4 – Padalík 8, Pinkas 4, Andrš 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/2 – 6/5
  • Vyloučení: 3:6
  • ČK: -
  • Rozhodčí: Přemysl Fukala -Radek Mohyla
  • Diváků: 216

tabulka Play Out 2023

Naposled upraveno Neděle, 02 Duben 2023 07:14
zpět na úvod