Neděle, 03 Září 2023 12:41

Hranice tento dobře rozehraný zápas nezvládly a podlehly Brnu 36:25

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Chance Extraliga mužů – 1. kolo

SKKP HANDBALL BRNO – TJ CEMENT HRANICE 36:25 (13:10)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zlomové momenty: Zlomové momenty: Vstup do zápasu se výrazně lépe povedl hostujícím hráčům, kteří si po deseti minutách hry vypracovali tříbrankový náskok, zejména díky čtyřem trefám Luďka Piwka. Hranicím vycházela střelba i kombinační hra. Brno se však postupně rozehrávalo a stav zápasu se začal otáčet. Jakub Bosák vyrovnal a domácí do vedení poslal třemi zásahy Luka Vukićević. Jihomoravané si svůj náskok hlídali a v přestávce vedli 13:10, i ve druhém poločase pokračovali v kvalitním výkonu, naopak Hranicím se nepodařilo navázat na hru z úvodu utkání. Ve výsledku se ze dvou bodů radovali Brňané, zvítězili 36:25.

 

Zajímavost zápasu: Hostující šestibrankový Luděk Piwko v utkání předčasně dohrál. V čase 44:25 od rozhodčího uviděl červenou kartu.

 

Nejlepší střelec: Domácí útočné kombinace dobře zakončovala dvojice Luka Vukićević a Jakub Bosák. Oba zaznamenali po pěti brankách.

 

Mládí vpřed: 21letý křídelník Jakub Ježek převedl svůj druhý nejlepší výkon v sezoně, když přesně zacílil v pěti případech. Více branek dal v tomto ročníku jen na podzim do branky Jičína.

 

Co výsledek znamená: Házenkáři Brna proti Hranicím hrát umí. Dokázali vyhrát třetí vzájemný zápas v řadě. Cement naposledy porazil Brňany na jaře 2022.

 

Pozápasové rozhovory:

Pavel Hladík, trenér SKKP Handball Brno: „Kvalitní zápas, úvod nás hodně prověřil. Učitě jsme nezačali, jak jsme chtěli. S tím jsem hodně nespokojený. Na druhou stranu mám radost, že jsme neztratili hlavu a nepanikařili. Do poločasu jsme to zvládli otočit. Ve druhé půlce už jsme hráli tak, jak bych si představoval. Byli jsme dominantní, jsem rád, že to dnes zvládli všichni hráči, co přišli na hřiště. Pár z nich se ukázalo, zejména mladíci. Chtěl bych dnes vypíchnout diváky, na první kolo přišlo 600 fanoušků, z toho mám opravdu velkou radost. Už teď se nemůžeme dočkat na středu, kdy nás čeká evropská premiéra.“

 

Daniel Mahušek, spojka SKKP Handball Brno: „Do prvních patnácti minut jsme vstoupili velmi špatně, vlažně. To si nemůžeme dovolit. Naštěstí jsme od patnácté minuty zvedli náš výkon, který jsme stupňovali, a bylo z toho nakonec jedenáctigólové vítězství. Díky fanouškům, byli jste skvělí. Přijďte i ve středu, budeme vás potřebovat!“

 

Radim Brož, trenér TJ Cement Hranice: „V první řadě gratuluji domácím k vítězství. Dnešní utkání nám ukázalo, že nestačí hrát jenom patnáct minut. Do zápasu jsme velmi dobře vstoupili, první čtvrthodinu jsme hráli přesně to, čím se chceme prezentovat. Potom ale nedáme dvě, tři šance a zbytečně se zlomíme. Musíme se podívat na video a poučit se do příštích zápasů. Druhý poločas ukázal, že Brno je kvalitní tým, začali to více tahat dopředu. My jsme se sice se soupeřem vrátili, ale tím akce nekončí, musí přijít přerušení nebo ukončení rychlého útoku, ne dostat gól. Jsou to věci, na kterých budeme pracovat. Musíme se odpíchnout od prvních patnácti minut."

 

Jiří Tabara, brankář TJ Cement Hranice: „Za mě přesně, jak říkal náš trenér. Prvních patnáct minut bohužel nestačí, hodně nás prověřil rychlý útok Brna, kdy jsme je nedokázali zastavit. Potom už jsme sbírali gólové manko a bohužel už jsme to nezvládli stáhnout.“

 


  • Nejvíce branek: Vukićević 5, Bosák 5, Huska 4 – Pelák 6, Piwko 6, Kučera 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/3 – 5/5
  • Vyloučení: 4:7
  • ČK: Piwko (HRA)
  • Rozhodčí: Petr Halada – Jan Kosmák
  • Diváků: 600
Naposled upraveno Čtvrtek, 21 Září 2023 13:04
zpět na úvod