Úterý, 19 Prosinec 2023 00:00

Frýdek-Místek díky vítězství zakončil rok 2023 na sedmé pozici extraligy

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Chance Extraliga mužů – 18. kolo

Pepino SKP Frýdek-Místek – TJ Cement Hranice 38:22 (19:12)

onlajny-logo

video-logo

Odkaz na Facebook

 

Zlomové momenty: Frýdek-Místek do zápasu vstoupil skvěle a po sedmi minutách vedl už 5:1. Svůj náskok stále rozšiřoval, od 17. a od 20. minuty skóroval třikrát v řadě, díky čemuž si do druhého poločasu přenesl sedmigólový náskok. Z počátku druhé půle se Frýdek-Místek trefil dokonce šestkrát za sebou. Poté, co si vytvořil desetibrankový náskok, už mohl poslat do hry i mladé hráče a širší kádr, kteří dovedli utkání do vítězného konce.

 

Zajímavost zápasu: Pepino ve vzájemných zápasech vyhrálo už posedmé v řadě. Hranice naposledy slavily 12. listopadu roku 2021.

 

Nejlepší střelec: Střelecky se nejvíce dařilo Alexandru Moješcikovi, který se prosadil osmkrát. Vyrovnal tak svůj výkon z posledních dvou utkání, kdy Brnu i Plzni nastřílel shodně osm gólů.

 

Co výsledek znamená: Frýdek-Místek zakončil rok 2023 na sedmé pozici, díky vítězství přezimuje se čtyřbodovým náskokem před hráči Zubří. Naopak Hranice stále zůstávají se šesti body jedenácté.

 

Pozápasové rozhovory:

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Musím kluky pochválit za to, jak k zápasu přistoupili. Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou, přitom Hranice nebyly jednoduchým soupeřem. V poslední době se herně i výsledkově zvedly, proto jsem moc rád, že jsme duel zvládli takovým způsobem, i když nám chyběli někteří hráči vinou nemoci či zranění. I proto dostali ve druhém poločase prostor také dorostenci, kteří přispěli k dobrému výkonu celého družstva a ukázali, že se s nimi musí počítat. Chtěl bych poděkovat také fanouškům, kteří nás přišli podpořit nejen v tomto klání, ale fandili nám po celý rok. Nesmírně si jejich přízně vážíme.“

 

Radim Brož, trenér TJ Cement Hranice: „O výsledku utkání rozhodlo prvních patnáct minut, během kterých jsme dali jen tři branky. Frýdek-Místek odskočil, byl v pohodě, kdežto my jsme se do zápasu nedostali. Zklamalo mě nasazení hráčů, nebyli jsme to my. Působili jsme příliš ustrašeně. Pro některé kluky to bylo první televizní utkání. Těžko říct, jestli i tento fakt sehrál nějakou roli, ale náš výkon každopádně nebyl dobrý. Nezbývá nám nic jiného, než se z tohoto výkonu poučit, přes svátky si trochu odpočinout a od ledna se opět připravovat na další duely.“

 

  • Nejvíce branek: Moješcik 8, Bureš 5, Hajko 5, Choleva 5 – Korger 4, Pinkas 3, Klus 2, Polášek 2, Piwko 2
  • Sedmimetrové hody při hře: 0 – 6/4
  • Vyloučení: 7:4
  • Rozhodčí: Jiří Králíček – Milan Letev
  • Diváků: 187
Naposled upraveno Pondělí, 25 Prosinec 2023 18:50
zpět na úvod