Úterý, 27 Prosinec 2011 18:00

Lovosičtí potěšili své fanoušky postupem do finále

Na straně Lovosic se oslavovalo. Na straně Lovosic se oslavovalo. Foto Alex Wipf

Český pohár mužů - semifinále

Lovosice – Karviná 27:25 (14:11)

Na utkání domácího celku se lovosická hala zaplnila a Lovosičtí potěšili své fanoušky postupem do finále. Podařilo se jim to i bez zraněné opory Motla.

Na utkání domácího celku se lovosická hala zaplnila a Lovosičtí potěšili své fanoušky postupem do finále. Podařilo se jim to i bez zraněné opory Motla. Svižný nástup na soupeře předvedli v semifinálovém utkání mezi Lovosicemi a Karvinou domácí Severočeši. Rychle se ujali vedení a v 10. minutě dominovali utkání 6:1. O pět minut později bylo ale vše jinak, když se šňůrou čtyř branek Karvinští dotáhli na rozdíl jediného gólu.

Zásluhou Havlovce si ale domácí vzali zpět své čtyřbrankové vedení a s náskokem vstupovali i do druhé půle. Prvních patnáct minut druhého poločasu bylo stále v režii Lovosic, které navyšovaly svůj náskok pod taktovkou Berky a Šumy. Hostující trenér Trtík se snažil měnit rytmus hry i obranné systémy, paradoxně to však vedlo k osmibrankovému náskoku domácích ve 47. minutě (26:18). Zdánlivě rozhodnutý zápas však dokázali hosté až nečekaně zdramatizovat. Lovosice totiž až do konce zápasu dokázaly vstřelit jen jediný gól právě z pravačky velezkušeného Berky, zatím co Karviná dokázala necelé tři minuty před koncem korigovat na rozdíl jediného gólu.

Statečný průnik právě jmenovaného středopolaře domácích a zbytečný faul hostujícího Kružíka dvě a půl minuty před koncem byly zřejmě rozhodující. Hosté ještě měli šanci třicet vteřin před koncem za stavu 27:25 znovu zdramatizovat ze sedmičky, ale Sliwku Kylíšek vylapal.

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Havlát 5, Berka 5, Škvařil 4, Havlovec 4
  • Nejlepší střelci hostů: Kalous 6, Chudoba 5/1, Mlotek 3, Sliwka 3/2, Petrovský 3/1
  • Sedmimetrové hody: 2/2 – 7/4
  • Vyloučení: 5 – 6
  • Červená karta: přímá ČK Kružík
  • Rozhodčí: Hanák, Novák
  • Diváků: 580
Naposled upraveno Středa, 28 Prosinec 2011 11:26
zpět na úvod