Středa, 08 Únor 2012 21:59

Špatný výkon Hranických proti Plzni

Motlíkova síť se zachvěla méně krát než tak Kučerkova. Motlíkova síť se zachvěla méně krát než tak Kučerkova. Foto Václav Samek

Tipgames extraliga – 15. kolo

Plzeň – Hranice 30:17 (14:9)

onlajny-logo

Po delší přestávce začala pro nás dalším kolem jarní část letošního ročníku Tipgames Extraligy. Ve středu jsme museli jet na západ republiky, do Plzně, kde na nás čekal tým, který jednak svou pozici v tabulce chce rozhodně změnit a poprat se ještě o první šestku a za druhé také posílil pravou stranu svého útoku o Petra Kusta.

Určitě jsme do Plzně jeli s jinými představami, než s jakým výsledkem jsme po 60 minutách odjížděli domů. Začátek byl z obou stran velmi nervózní a dlouho se žádný z hráčů nemohl trefit do „černého“. Obrany dominovaly nad útoky a tak to byla Plzeň, která se jako první ujala vedení 1:0. My jsme se neuvěřitelně trápili v útočné fázi a nedokázali na spojkách vytvořit potřebný tlak a být nebezpeční tak, aby se Plzeňská obrana otevřela a objevily se prostory pro pivoty. Naše spojky Dolák, Bajgar a Weintritt hráli hluboce pod svými možnostmi, Indrák střídal dobré okamžiky se špatnými, což na větší hrozbu ze spojek nestačilo. Naše celková střelecká úspěšnost 35% byla katastrofální a dodávala postupně Plzeňským hráčům klid k tomu, aby si mohli postupně vytvořit náskok. Ten narostl do poločasu až na pět gólů (14:9).

Po přestávce jsme to byli my, kteří jako první skórovali a snížili na 14:10. Ale Plzeňský expres byl již dobře zahřátý a šňůrou šesti branek rozhodl o osudu zápasu. Stav 20:10 byl alarmující, a my jsme v tento den nebyli ničeho schopni. Debakl se přibližoval s ubíhajícími minutami. Plzeň zápas kontrolovala a brankový rozdíl vzrostl až na 13 branek. Dát jen 17 gólů je velice málo, což hovoří především o impotentním útoku. Pro nás to byla krutá porážka, ale velmi spravedlivá, neboť výkon, který jsme předvedli, nebyl hoden extraligového družstva. Porážka v takové výši je velice bolavá, ale nezbývá nám však nic jiného, než co nejrychleji na zápas zapomenout, z porážky se poučit a porvat se již v příštím kole na domácí palubovce proti Karviné o první body v letošním roce.

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Plzně: Bečvář 6, Tonar 5/2, Škvařil 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Indrák 7/1, Galus 4/2, Čadra 4/1
  • Úspěšnost zákroků: Kučerka 32%
  • Sedmimetrové hody při hře: 4/4 – 5/4
  • Vyloučení: 2 - 4
  • Červená karta: Landa
  • Rozhodčí: Opava, Válek
  • Diváků: 370
Naposled upraveno Neděle, 12 Únor 2012 19:05
zpět na úvod