Neděle, 09 Září 2012 03:55

Těsné vitězství si připsaly Hranice

Radost hranických házenkářů po těsné výhře nad Duklou Radost hranických házenkářů po těsné výhře nad Duklou Foto Alex Wipf

Tipgames extraliga – 1. kolo

Hranice – Dukla 30:29 (12:14))

onlajny-logo

Hned na úvod nového ročníku Tipgames extraligy jsme měli nelehkou úlohu a museli změřit síly s jedním z favoritů, který pomýšlí na ty nejvyšší příčky. Dukla Praha přijela do naší haly, aby předvedla svoji sílu. Nelehký soupeř, který měl také prověřit naši připravenost na novou sezónu.

Úvod patřil Dukle. Ta se po našich neproměněných šancích postupně ujala vedení a kontrolovala hru. Hra se na nám podařila zpřesnit a tak jsme pořád byli na dosah dukelského vedení, které nebylo větší než dvoubrankové. V závěru prvního poločasu jsme ještě získali balón a před odchodem do šaten mohli snížit na rozdíl jedné branky, ale nedisciplinovanou střelou jsme dali soupeři možnost jít do protiútoku. Branku jsme sice neobdrželi, ale stálo nás to vyloučení a tak skóre na tabuli bylo po prvním poločase 14:12 pro Duklu.

Do druhého poločasu jsme tedy nastupovali o jednoho muže v poli méně a Dukla tuto situaci zkušeně využila. Nedařilo se nám na brankovišti ubránit soupeřova pivota Piskače, který své nabídnuté brankové příležitosti využil a také díky tomu si Dukla postupně vytvořila náskok až 17:13. Nám se ale podařilo enormním úsilím a bojovností tuto ztrátu postupně smazat. To díky zagresivnění naší obrany, která provokovala Duklu k nepřesným střelám a chybám. V útoku jsme si pod taktovkou Marka Tůmy vypracovali řadu dobrých šancí, ty proměňovali a především díky enormního nasazení Jakuba Doláka a jeho sedmi brankami ve druhém poločase jsme zápas obrátili a po sedmimetrovém hodu Petra Magrly jsme šli dokonce do vedení a trochu Duklu šokovali. Po Šůskově vyrovnání jsme měli ještě šanci v útoku na vítěznou branku a ta se nám taky podařila Markem Tůmou vstřelit . Dukla již neodpověděla a tak jsme se mohli hned na úvod tohoto ročníku radovat ze dvou bodů po výhře 30:29 a urvat velice cenný skalp, skalp Dukly Praha.

Všem Vám, kteří jste nás přišli do haly povzbudit, DĚKUJEME a těšíme se na Vaši příští návštěvu při extraligových kláních.

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Hranic: Dolák 7, Tůma 6, Galus 5/2, Bajgar 4, Magrla 4/4, Rachač 2, Čadra 24
  • Nejlepší střelci Dukly: Piskač 6, Šůstek 6, Mráz 5, Konšel 3, Syřínek 3, Sviták 2
  • Úspěšnost zákroků: Kučerka 23%
  • Úspěšnost zákroků: Fabián 31%
  • Sedmimetrové hody při hře: 6/6 - 4/4
  • Vyloučení: 4 – 5
  • Rozhodčí: Brůna, Vostatek
  • Diváků: 245
Naposled upraveno Pondělí, 10 Září 2012 15:17
zpět na úvod