Pondělí, 17 Únor 2014 21:59

Semifinále českého poháru je tu!

Ilustrační foto Ilustrační foto

Český pohár

Dva semifinálové zápasy rozhodnou v následujících dnech o složení finále Českého poháru házenkářů, které bude sehráno v obdodbí mezi koncem základní části TPE 2013/14 a startem nadstavby. Semifinále bude hráno stejně jako předchozí fáze jednozápasovým systémem (o výhodě domácího prostředí však pro semifinále rozhodl los), o držiteli poháru pak rozhodnou dva finálové zápasy hrané systémem doma - venku. Původně byla semifinálová klání domácího poháru plánovaná o dva týdny dříve, ale změna termínové listiny v souvislosti s předvánočními akcemi mládežnických reprezentací posula pohárové duely do období vrcholících bojů o postup do nadstavbové "šestky" v Triglav pojišťovna extralize. A čtveřice týmů bojující o postup do elitní nadstavbové skupiny se představí také v pohárových zápasech - aktuálně v extralize třetí Frýdek-Místek přijede na palubovku čtvrté Dukly, pátý Jičín přivítá sedmou Karvinou a do zápasů by mělo zasáhnout hned šest hráčů z TOP10 střelců nejvyšší tuzemské soutěže!

Jičín – Karviná úterý 18. února, 18.30 hod.

První semifinále je na programu již zítra na východě Čech, kam zamíří v aktuální formě výtečně hrající Karviná. Ta o víkendu vykřesala jiskřičku naděje na vytoužený postup do elitní šestky díky nedělní výhře na lídrem tabulky z Plzně a do Jičína nezamíří v pohárovém semifinále bez šance. Jičín má totiž stále značnou marodku a problémy především se střílením branek. V letošní sezóně se týmy potkaly dvakrát a byla z toho vždy výhra domácího celku – Jičín však zápas otočil až v druhém poločase a semifinále nemá jasného favorita.

Dukla Praha – Frýdek-Místek středa 19. února, 18.00 hod.

A jasného favorita nemá ani druhý duel, který bude hostit hala pražské Dukly na Ruzyni. Přijede tam aktuálně třetí celek Triglav pojišťovna extraligy, tedy házenkáři Frýdku-Místku, kteří navíc na Pražany dlouhodobě umí - nutno však dodat, že však především v domácím prostředí. Tam dokázali na podzim otočit nepříznivě vyvíjející se zápas a Duklu vyprovodit s debaklem 33:26 (druhou půli v rámci zápasu 5. kola TPE 2013/14 vyhrál SKP 20:8!), Pražané ale v druhém letošním vzájemném střetnutí dokázali zvítězit ještě výraznějším způsobem a obdobně jako ve čtvrtfinále proti Lovosicím by rádi využili domácího prostředí.

Naposled upraveno Čtvrtek, 20 Únor 2014 22:12
zpět na úvod