Neděle, 05 Říjen 2014 17:02

V Karviné byli o kousek lepší domácí Lovci

Bojovné utkání mezi Karvinou a Lovosicemi mohli sledovat fanoušci v televizním přenosu. Bojovné utkání mezi Karvinou a Lovosicemi mohli sledovat fanoušci v televizním přenosu. Foto: Patrik Pátek

Extraliga - 5. kolo

HK .A.S.A. Město Lovosice – HCB OKD Karviná 35:33 (18:17)

Lépe do utkání vstoupila Karviná, která vedla rozdílem až tří branek, potom Lovosice hru vyrovnaly, zlepšily obranu, přestaly dělat technické chyby a šly do kabiny s jednobrankovým vedením. Ve druhém poločase to byli naopak Lovosičtí, kdo diktoval skóre zápasu a dostali se až do šestibrankového vedení, Karviná ani za tohoto stavu ale utkání nevzdala a dokázala vyrovnat na 30:30. V závěru utkání i díky dvojnásobnému oslabení Karviné ale byli o kousek lepší domácí Lovci, kteří zvítězili poměrem 35:33.

 

Vladimír Šuma, trenér týmu HK .A.S.A. Město Lovosice: „Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře, ale trpělivou hrou se nám nakonec povedlo vyrovnat, i když jsme vždy prohrávali o dvě či tři branky. Do konce poločasu se nám ale naštěstí povedlo vstřelit branku, díky které jsme si odnášeli do šaten jednobrankové vedení. V druhém poločase už jsme byli pohybově lepším týmem a soupeř nám pomohl dvěma technickými chybami. Do 50. minuty jsme měli zápas ve svých rukách, ale zbytečně jsme si ho zdramatizovali. Toto vítězství bylo potřebné převážně pro psychiku našeho týmu, neboť jak se ví, poslední utkání jsme vždy prohráli či vyhráli o jedinou branku. Dnešní zápas byl opravdu velmi bojovný a dramatický s dobrým koncem pro náš celek."

 

Jaroslav Hudeček, asistent trenéra týmu HCB OKD Karviná: „Na Lovosice jsme se pokoušeli hrát naši klasickou hru, dostávat se do rychlých protiútoků, Na začátku zápasu hráči plnili naše domluvené pokyny a nic nenasvědčovalo vývoji zápasu, který se nakonec odehrál. Při koncovce zápasu jsme se nechali nesmyslně vyloučit a Lovosice měli možnost hrát 6 na 4. Musím soupeři vysmeknout pochvalu za předvedenou hru. Lovosice dnes byli aktivnější, agresivnější a více se drali do zakončení, zasloužená výhra."

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Motl 11/2, Hes 6, Landa 6, Sýkora 4, Miko 3, Jonáš 2, Kolomazník 1, Chroustovský 1, Klimt 1
  • Nejlepší střelci hostů: Veřmiřovský 8, Chudoba 8, Užek Jan 6, Mlotek 4, Frančík 4, Paululík 2, Užek Jiří 1
  • Sedmimetrové hody: 2/2 - 2/1
  • Vyloučení: 4 - 6
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
  • Diváků: 300
Naposled upraveno Pondělí, 13 Říjen 2014 17:09
zpět na úvod