Sobota, 11 Říjen 2014 20:23

Jednoznačný průběh mělo utkání v Jičíně

Ilustrační foto Ilustrační foto

Extraliga - 6. kolo

HBC Ronal Jičín – TJ Sokol Přerov 30:15 (13:5)

Zcela jednoznačný průběh mělo utkání v Jičíně. Domácí povolili Přerovanům, kteří přijeli do Jičína pouze s devíti hráči, mezi nimiž si extraligovou premiéru odbyl i mladičký odchovanec Bystřice pod Hostýnem Lukáš Lang, pouze pět úspěšných střeleckých pokusů. Ve druhém poločase pak domácí své vedení zdvojnásobili, Přerovanům nastříleli v utkání dvakrát tolik branek, než jich spadlo do jičínské sítě a nakonec hráči slavili patnáctibrankovou výhru (30:15).

 

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „Věděli jsme, že jsme favoritem utkání a to se i potvrdilo. V prvních 20 minutách se nám nedařilo na postavenou obranu, hra je v útoku pořád těžkopádná. Samozřejmě s přibývajícím časem, kdy Přerovu odcházely síly, tak se naše převaha zvyšovala a myslím si, že jsme zaslouženě vysoko vyhráli. Jsme rádi, že jsme konečně nastříleli větší počet branek než doposud."

 

Richard Buček, zodpovědný vedoucí Sokol Přerov HC: „Myslím si, že jsme dnes nenavázali na ten dobrý výkon z minulého týdnu, kdy jsme s Duklou vydrželi běhat. Bohužel jsme utkání prohráli především v útočné fázi, kdy se nám nedařila střelba a soupeř toho využil, když z 13-15 trháků vsítil asi 12 branek, což v podstatě byl ten rozdíl. Musím uznat, že Jičín měl velice dobrou obranu a my jsme s tím měli problém, ale našich ztracených míčů pramenila z nevynucených chyb, takže to si myslím, že ten zápas rozhodlo."

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Bareš 7, Král 5/2, Zeman 3, Čurda 3, Klouček 2, Hána 2, Rychna 2, Krahulec 2/1
  • Nejlepší střelci hostů: Hradil 6/2, Švébiš 4, Buček 2, Pernička 2/1, Ďurčík 1
  • Sedmimetrové hody: 4/3 – 4/3
  • Vyloučení: 5 - 3
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Brůna, Vostatek.
  • Diváků: 540
Naposled upraveno Pondělí, 13 Říjen 2014 20:30
zpět na úvod