Středa, 05 Listopad 2014 19:42

Tempo celého utkání diktovali Lovci

Pozápasové zklamání na lavičce Plzně Pozápasové zklamání na lavičce Plzně Foto Alex Wipf

Extraliga - 9. kolo

A.S.A. Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň 31:27 (13:13)

Tempo od začátku utkání diktovali Lovci. Po prvních pěti minutách vedli 3:0 a Plzni se podařilo až po pěti minutách hry poprvé skórovat. Lovosice si i pak udržovaly náskok, ale na konci poločasu se podařilo Západočechům korigovat a před odchodem do šaten bylo dokonce vyrovnáno na 13:13. Na začátku druhé půle šli hosté poprvé do vedení, ovšem jen na krátko a domácí si rychle vzali zpět vedení z první půle. Dvou až tříbrankový rozdíl si pak udržovali Lovci až do konce, v závěru zvýšili svůj náskok dokonce na pět tref a vítězství už si pohlídali.

 

Vladimír Šuma, trenér týmu HK .A.S.A. Město Lovosice: „Z naší strany obrovská radost, na tento výsledek jsme čekali téměř dva měsíce. Plzeň přijela trochu oslabená, ale na to nemůžeme hledět. Nám také chyběl rozehrávač Milan Berka, který měl antibiotika, ale na klucích bylo od první minuty vidět, že jdou srdcem za vítězstvím. To je kolikrát lepší, než kvalitní hráči. Doufám, že nás tato výhra odrazí ode dna tabulky, protože jsme byli pod určitým tlakem. V sobotu nás čeká Frýdek-Místek a já věřím, že tohle nám pomůže. Myslím si, že je to jedno z prvních utkání, kdy nás podpořili oba pivoti, z této pozice jsme vstřelili tuším šest nebo sedm branek, tam vidím obrovský rozdíl oproti předchozím utkáním. Všichni hráči se nakonec připojili do hry, což vidím jako velikou výhodu."

 

Martin Šetlík, trenér týmu Talent M.A.T. Plzeň: „Dnes jsme se trápili a nedařila se nám střelba z dálky. Máme nějaké zranění a problémy se sestavou. Dneska jsme ale neodvedli to, co jsme si řekli, a domácí zaslouženě vyhráli."

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Motl 11/5, Kolomazník 5, Jonáš 3, Hes 3, Klimt 3, Miko 2, Malý 1, Jelínek 1, Havlovec 1, Landa 1
  • Nejlepší střelci hostů: Tonar 7/3, Škvařil 4, Vinkelhofer 4, Šindelář 4, Blecha 3, Linhart 3, Kavka 2
  • Sedmimetrové hody: 5/5 – 3/3
  • Vyloučení: 4 - 4
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Točík, Zych
  • Diváků: 675
Naposled upraveno Pátek, 07 Listopad 2014 19:52
zpět na úvod