Sobota, 15 Listopad 2014 21:06

Jičín porazil Karvinou o jedinou branku

Ilustrační foto Ilustrační foto

Extraliga - 11. kolo

HBC Ronal Jičín - HCB OKD Karviná 26:25 (13:13)

Po rychlém nástupu házenkářů Ronalu Jičín do zápasu (7:2) se hra ve druhé polovině první třicetiminutovky vyrovnala, když se zásluhou Chudoby hráči Baníku Karviná dotáhli na rozdíl gólu a Veřmiřovský se pak o minutu později postaral o vyrovnání (11:11). Ještě před přestávkou viděl po třetím vyloučení červenou kartu Hanisch, do kabin se šlo ale za vyrovnaného stavu 13:13. Ve druhém poločase napínavá a bojovná hra pokračovala a oba celky se prostřídaly ve vedení (19:18, 20:23). Utkání dospělo do dramatické koncovky, kterou lépe zvládli domácí házenkáři a souboj tak skončil nejtěsnějším možným vítězstvím Ronalu Jičín nad soupeřem z Karviné.

 

Aleš Babák, trenér týmu HBC Ronal Jičín: „Věděli jsme, že je to pro nás strašně důležitý zápas vzhledem k postavení v tabulce, takže nám povinnost velela vyhrát. Na druhou stranu jsme věděli, že nás nečeká lehký zápas. Karviná disponuje spojkami, které se dokáží prosadit. Nám se podařil vstup do utkání, pozornou obranou a slušným procentem úspěšnosti střelby jsme se dostali do vyššího vedení, ovšem potom Karviná převzala otěže a zaslouženě nás stáhla. Ve druhém poločase už to bylo kdo s koho, nesmírně si cením toho, že jsme se za stavu 20:23 nepoložili a v infarktovém závěru vyhrál šťastnější tým. Ale za bojovnost jsme si vítězství zasloužili."

 

Jaroslav Hudeček, asistent trenéra týmu HCB OKD Karviná: „Určitě dnes nevyhrálo lepší družstvo, spíše šťastnější. Tato prohra mě velmi mrzí a jsem zklamaný. V zápase se objevily menší nepřesnosti v rozhodování, cítím se i ukřivděn. Nesouhlasím s vyloučením Libora Hanische třikrát v útočné fázi již během prvního poločasu. Jak říkám, dnes vyhrálo šťastnější družstvo, nikoliv lepší."

 

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Skopal 11/3, Krahulec 5, Zeman 3, Hána 3, Bareš 2, Lepieš 1, Rychna 1
  • Nejlepší střelci hostů: Chudoba 10/4, Mlotek 5, Frančík 4, Veřmiřovský 2, Mlotek 2, Jensen 1, Paululík 1
  • Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/4
  • Vyloučení: 7 - 6
  • Červená karta: ČK Hanisch
  • Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
  • Diváků: 682
Naposled upraveno Úterý, 18 Listopad 2014 21:11
zpět na úvod