Sobota, 22 Listopad 2014 20:41

Zubří opět naskočilo na vítěznou vlnu

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga - 12. kolo

HCB Ronal Jičín – HC Gumárny Zubří 25:30 (12:15)

Házenkáři Zubří po prohře v zápase proti Dukle Praha znovu naskočili na vítěznou vlnu. Na začátku zápasu se sice vedení jako první ujali domácí házenkáři Ronalu Jičín (3:1. 6:4), v prvních minutách druhé čtvrtiny se ale Šíra postaral o vyrovnání a pak už si vedení začali budovat házenkáři Gumáren Zubří. Jičín se držel po návratu ze šaten v dostřelu, nepustil Zubří dál, než na vzdálenost tří, čtyř branek, nepodařilo se mu ale ani zásadněji manko zkorigovat. Naopak deset minut před koncem zvýšili Zubřané svůj náskok na sedm branek a potom už utkání v poklidu dovedli k vítězství poměrem 30:25.

 

Aleš Babák, trenér týmu HBC Ronal Jičín: „Gratuluji Zubří k zaslouženému vítězství. Nedokázali jsme se vyvarovat chyb v obraně, byli jsme nedůrazní, dostávali jsme jednoduché góly. Dalším faktorem byla nízká úspěšnost našich brankářů Samostatnou kapitolou jsou technické chyby, kterých jsme udělali výrazně víc, a to udělalo rozdíl ve skóre. "

 

Jiří Kekrt, trenér týmu HC Gumárny Zubří: „Jeli jsme do Jičína s vědomím, že to nebude jednoduché utkání, byť co se týče postavení, tam rozdíl byl. Jičín hraje svou házenou, která je pro každého nepříjemná. Jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo a myslím si, že to odráží výkonnostní rozdíl obou celků na hřišti."

 

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Zeman 6/3, Skopal 5, Král 4, Hána 3, Drbohlav 3, Lepieš 2, Kubík 1, Krahulec 1
  • Nejlepší střelci hostů: Reček 8, Zahraníček 5, Douda 4, Bechný 4, Šíra 3, Kašpárek 3, Šustáček 1, Hrstka 1, Václav 1
  • Sedmimetrové hody: 3/3 – 0/0
  • Vyloučení: 5 - 5
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Horáček, Novotný
  • Diváků: 610
Naposled upraveno Pondělí, 24 Listopad 2014 20:55
zpět na úvod