Sobota, 13 Prosinec 2014 17:17

Lovosice zvítězily o dvě branky

Tomáš Zeman střílí v utkání proti Lovosicím jednu ze svých čtyř tref Tomáš Zeman střílí v utkání proti Lovosicím jednu ze svých čtyř tref Foto: Alex Wipf

Extraliga - 15. kolo

HK A.S.A. Město Lovosice – HBC Ronal Jičín 26:24 (14:12)

Házenkáři Lovosic porazili v dramatickém souboji tým Ronalu Jičín o dvě branky. Začátek utkání se podařil více hostům (2:5), domácí se ale záhy dokázali zkoncentrovat a druhá desetiminutovka zápasu se vyrovnala. V závěru poločasu si Lovice, které střelecky táhl Hes, vypracovali dvoubrankový náskok. Druhý poločas byl pak zcela vyrovnaný, ovšem ve 49. minutě to vypadalo, že budou po bodech sahat spíše hosté (18:20). Zkušený domácí tým si ale dokázal vzít náskok zpět (25:23). Čtyřiadvacátou branku Jičína vsítil Tomeš a už už to vypadalo, že Jičín vybojuje remízu. Proti byl ale Landa, který svou třetí trefou v utkání potvrdil vítězství Lovců.

 

Vladimír Šuma, trenér týmu HK A.S.A. Město Lovosice: „Myslím si, že vstup do utkání se nám vůbec nevyvedl a sami jsme se dostali pod určitý tlak. Výhra v dnešním utkání pro nás byla velmi důležitá, protože jsme potvrdili dva získané body z palubovky Dukly. V prvním poločase jsme měli problém v koncovce, kvůli čemuž jsme prohrávali už o tři branky. Před koncem zápasu jsme dokonce prohrávali o dvě branky, když jsme ale začali hrát dvojitou osobní obranu, během jedné minuty jsme vyrovnali a potom už jsme lépe bránili a dotáhli utkání do vítězného konce. Jičín byl jako vždy nepříjemný soupeř. Panuje mezi námi určitá rivalita. Dva povinné body doma zůstaly a já si myslím, že zaslouženě."

 

Aleš Babák, asistent trenéra týmu HBC Ronal Jičín: „Jsem ohromně spokojený s dnešním výkonem mužstva, protože bojujeme s velkou marodkou. Ale na tuto skutečnost se nechci vymlouvat. Jeli jsme do Lovosic s cílem překvapit a potrápit domácí. Myslím si, že hlavně v prvním poločase se nám to dařilo. Samozřejmě Lovosice mají zkušený kádr v čele s Berkou a Motlem, kteří v těch důležitých momentech dokázali podržet svůj celek. Musím pochválit své hráče, že se dokázali za nepříznivého stavu, kdy jsme prohrávali o čtyři branky, zmobilizovat. Myslím si, že tentokrát jsme si tady minimálně jeden bod zasloužili."

 

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Hes 6, Motl 4/1, Landa 3/1, Kolomazník 3, Chroustovský 3, Berka 2, Klimt 2
  • Nejlepší střelci hostů: Kubík 7, Klouček 5, Zeman 4, Tomeš 3, Rychna 2, Krahulec 2
  • Sedmimetrové hody: 5/3 – 2/1
  • Vyloučení: 3 - 4
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Králíček, Letev
  • Diváků: 750
Naposled upraveno Neděle, 21 Prosinec 2014 17:25
zpět na úvod