Sobota, 20 Prosinec 2014 09:04

Zlínský tým nad Brnem těsně zvítězil

Ilustrační foto Ilustrační foto

Extraliga - 16. kolo

HC Zlín – Handball KP Brno 32:31 (17:14)

Další těsné vítězství šestnáctého kola se zrodilo v sobotu odpoledne ve Zlíně. Domácí házenkáři porazili o jednu branku tým Brna. Domácí měli skvělý vstup do zápasu, v 9. minutě vedli 5:1. Potom se rozehráli i hosté a ve 2. minutě se dotáhli na rozdíl gólu, vyrovnat se jim však nepodařilo a zlínští házenkáři své vedení znovu navýšili. I ve druhém poločase se Brňané tažení Hantákem, který si v utkání na střelecké konto připsal dvanáct branek, marně snažili o vyrovnání, domácí se stále drželi alespoň o gól před nimi. V poslední pětiminutovce dokonce odskočili na rozdíl čtyř tref a už to vypadalo na jednoznačné vítězství, hosté ale dokázali koncovku zdramatizovat, když v rychlém sledu vstřelili tři branky (32:28, 32:31), ovšem poslední krůček k tomu, aby si domů pře Vánoci odvezli alespoň bod, už nezvládli a ve Zlíně podlehli poměrem 31:32.

 

Jiří Mičola, trenér týmu HC Zlín: „Jsem spokojený, bylo to jedno z nejlepších utkání, co jsme odehráli. Je pravda, že jsme videli hodně video záznamů a hráče jsme na soupeře připravovali. Hráči pak dokázali plnit veškeré pokyny, a bylo vidět, že to jsou hráči, kteří umí hrát jako noc a den."

 

Andrej Titkov, trenér týmu Handball KP Brno: „Gratuluji Zlínu k zaslouženému vítězství, měli výborného gólmana, který byl strůjcem tohoto výsledku."

 

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Plšek 9, Poloz 7, Zbránek 3, Indrák 3, Dujčák 3/1, Mužík 3
  • Nejlepší střelci hostů: Hanták 12/5, Hubáček 4, Mičola 4, Hajčman 3, Mráz 3
  • Sedmimetrové hody: 1/1 – 8/5
  • Vyloučení: 7 – 4
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Hanák, Pavlíček
  • Diváků: 750
Naposled upraveno Pátek, 02 Leden 2015 09:11
zpět na úvod