Neděle, 08 Únor 2015 18:12

Baník byl Frýdkem poražen rozdílem devíti gólů

Vojtěch Petrovský nastřílel týmu Karviné devatenáct branek. Vojtěch Petrovský nastřílel týmu Karviné devatenáct branek. Foto: Ivo Dudek

Extraliga - 17. kolo

SKP Frýdek-Místek – HCB OKD Karviná 36:27 (17:14)

Vojtěch Petrovský přestřílel v nedělním večerním zápase tým Karviné a Baník odjel ze slezského derby poražen rozdílem devíti gólů. Na začátku prvního poločasu se sice hostující tým ujal vedení (3:5, 6:8), úsek mezi 16. a 25. minutou ale vyhráli domácí poměrem 8:1, otočili vývoj utkání a rázem vedli o pět branek (14:9). Hostům už se vyrovnat nepodařilo, kvalitní výkon předvedl brankář Pyško a ve 40. minutě už domácí vedli o deset (25:16). Až do konce utkání se pak celky přetahovaly o kosmetickou úpravu skóre, o to, zda bude konečný rozdíl ve skóre větší nebo menší než desetibrankový (30:19, 32:23). Střelecky vynikala nová posila Baníku Ivan Ivkovič, který do Karviné přišel ze Záhřebu. Nakonec se Chudoba postaral o závěrečnou korekci a na konečných 36:27.

 

Aleš Chrastina, trenér týmu SKP Frýdek-Místek: „Jsme rádi za body, protože ve zbývající části sezóny je každý zápas důležitý. O první osmičku se momentálně uchází devět týmů. Hráli jsme dobře v obraně, Vít Pyško chytal výborně, v útoku nám to taky vycházelo. Musíme takhle pokračovat i v dalších zápasech, dva body jsou fajn, ale my jich potřebujeme více."

 

Jaroslav Hudeček, trenér týmu HCB OKD Karviná: „Nejsme spokojení, jelikož jsme do Frýdku-Místku jeli minimálně pro bod a chtěli jsme překvapit, když tady vyhrála i Dukla. My jsme v zápase úplně vypadli z role, když se domácí dostali v první půli do vedení. Neplnili jsme taktické pokyny, které jsme si dali před zápasem. Nechci snížit výkon hráčů Frýdku, ale v podstatě nás dneska porazili dva hráči - a to Petrovský s Pyškem. Je to naše kolektivní ostuda."

 

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Petrovský 19/3, Strack 5, Klaban 4
  • Nejlepší střelci hostů: Ivkovič 7, Veřmiřovský 6/1, Chudoba 5/1
  • Sedmimetrové hody: 3/3 – 2/2
  • Vyloučení: 6 – 8
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Bečička, Horák
  • Diváků: 530
Naposled upraveno Neděle, 15 Únor 2015 18:20
zpět na úvod