Neděle, 15 Únor 2015 18:59

Favorizovaná Plzeň nedala Hranicím šanci

Michal Tonar patřil s osmi zásahy k nejlepším střelcům Plzně v utkání proti Hranicícm. Michal Tonar patřil s osmi zásahy k nejlepším střelcům Plzně v utkání proti Hranicícm. Foto: Hynek Sladký

Extraliga - 18.kolo

Talent M. A. T. Plzeň - Cement Hranice 30:19 (15:10)

onlajny-logo

Favorité a obhájci mistrovského titulu z Plzně nenechali nikoho pochybovat o tom, kdo si odnese body z jejich měření s celkem Hranic. Cementáři nezachytili začátek utkání a domácí si rychle vypracovali pětibrankový respektive šestibrankový náskok (5:0, 8:3, 10:4). Hosté ztrátu před poločasem nedokázali výrazněji snížit a i při vstupu do druhé půle za soupeři zaostávali o pět branek. V hranickém dresu sice přesně mířil Rachač, Motlík však časem našel na tohoto nebezpečného kanonýra recept a ve druhém poločase náskok domácích rychle narůstal. Deset minut před koncem zápasu byl rozdíl ve skóre už jedenáctibrankový (25:14). Na jedenácti gólech se náskok Talentu držel až do konce, vedení domácích přiživovali hlavně Milan Škvařil s Michalem Tonarem. Plzeň oslavila přesvědčivou výhru 30:19 a pojistila si vedoucí pozici v čele extraligové tabulky.

 

Martin Šetlík, trenér týmu Talent M. A. T. Plzeň: „Měli jsme utkání pod kontrolou. Brzy jsme si vypracovali pětibrankový náskok a je škoda mnoha vyložených šancí, které jsme neproměnili. Motlíkovi dělal ze začátku potíže Rachač, ale pak předvedl, kdo je u nás nejlepším brankářem."

 

Libor Hrabal, trenér týmu Cement Hranice: „Nepřijeli jsme sem s velkými ambicemi. Máme hodně zraněných a chybějící úderná síla byla vidět. Plzeň je na tom mnohem lépe a jen díky gólmanu Magrlovi je to jen o jedenáct. Pro nás je ale high light až příští týden."

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Plzně: Škvařil M. 8, Tonar 8/2, Vinkelhöfer 4, Šindelář 4
  • Nejlepší střelci Hranic: Rachač 8, Mičkal 5/2, Třeštík 2
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/2 – 7/4
  • Vyloučení: 2 – 2
  • Červená karta: -
  • Rozhodčí: Horáček, Novotný
  • Diváků: 892
Naposled upraveno Pondělí, 23 Únor 2015 19:02
zpět na úvod