Středa, 25 Únor 2015 23:14

Zuberská pevnost letos poprvé padla

Házenkáři Zubří v semifinále poháru prohráli s Hranicemi 29:30. Poprvé v sezoně padli doma. Házenkáři Zubří v semifinále poháru prohráli s Hranicemi 29:30. Poprvé v sezoně padli doma.

Český pohár mužů-6.kolo-semifinále

Gumárny Zubří - Cement Hranice 29:30 (10:11)

onlajny-logo

Utkání dramatické a napínavé do posledních minut sledovali diváci v hale Zubří, na konci ale odešli domácí fanoušci zklamáni. Zuberská pevnost letos poprvé padla a prohra Valachů znamená jejich neúčast v pohárovém finále. V utkání se oba celky střídaly ve vedení a k výraznějšímu náskoku si žádný z týmů ani jednou nenakročil víc, než na dvě branky rozdílu. Skvělé střelecké výkony podávaly ofenzivní hvězdy obou stran, za Zubřany Hrtska s Řezníčkem, za Cementáře Rachač s Hastíkem. A právě Rachačův tým byl nakonec tím šťastnějším, když i přes dobrý výkon zuberské defenzivy dokázal za záda domácího gólmana protlačit o střelu navíc. Ačkoliv se Reček v poslední minutě postaral o vyrovnání na 29:29, vítěznou třicátou branku přidal na konto Hranic zkušený Hastík, kterému na radosti z postupu do finále nic neubrala ani červená karta za třetí vyloučení v čase 59:56.

 

Libor Hrabal, trenér Cement Hranice: „V tomto těžkém maratonu jsme dokázali zvítězit díky tomu, že jsme byli dobří v obraně, v útoku se nám totiž moc nedařilo. Karel Magrla nám chytil některé důležité balóny. My jsme zase nedali čtyři sedmičky. Ale bojovali jsme, šli jsme si za vítězstvím, kluci opravdu dřeli a ukázali, že dnes prostě chtěli. Zaslouží si velikou pochvalu, že to dotáhli do vítězného konce."

 

Vladimír Šuma, trenér A.S.A. Město Lovosice: „Utkání bylo velice vyrovnané po celých šedesát minut. Chvíli jsme vedli my, někdy zase Hranice. Do druhého poločasu jsme šli s jednogólovým náskokem. Začátek druhého poločasu se gólově nepodařil ani jednomu z týmů, ale pak Hranice i s trochou štěstí vyhrály. Naše kluky musím pochválit za bojovnost, protože jsme věděli, že to bude těžké vzhledem k tomu, že oba celky potřebují body. Závěr utkání ale zvládli lépe soupeři."

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Zubří: Řezníček 9/2, Hrstka 8, Dědek 3, Reček 3
  • Nejlepší střelci Hranic: Rachač 12/3, Hastík 7, Brož 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/2 – 5/4
  • Vyloučení: 3 – 5
  • Červená karta: Hastík
  • Rozhodčí: Točík, Zych
  • Diváků: 750
Naposled upraveno Středa, 25 Únor 2015 23:22
zpět na úvod