Pátek, 27 Únor 2015 06:30

Přesvědčivé vítězství domácí Karviné

Ivkovič, zimní posila Baníku, oslavuje jeden ze svých deseti gólů Ivkovič, zimní posila Baníku, oslavuje jeden ze svých deseti gólů Foto: Ivo Dudek

Extraliga - 20. kolo

Baník Karviná – HC Zlín 38:14 (22:5)

Překvapivě v absolutně jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání v Karviné. Domácí házenkáři nepustili zlínské hráče vůbec k ničemu. Hosté zaspali už v úvodu, domácí je zasypali střelami, pět minut před koncem poločasu to bylo propastných 17:3 a do přestávky už se Zlín nevzpamatoval. Domácí dál tlačili, zlínská obrana si s karvinskou ofenzívou nevěděla rady a hostující kanonýři byli bezzubí. Nejnebezpečnější byli Poloz s Plškem a Indrákem, ani oni však neproměnili víc než tři branky. Proti tomu Ivkovič nasypal do zlínské sítě deset gólů, Chudoba sedm. Manko Zlína narůstalo i v posledních minutách a dorostlo až do pětadvacetibrankových rozměrů. Zlín podlehl Karviné čtyřiadvacetibrankovým rozdílem 38:14 a Karviná tak posílila své šance na účast v play-off. Osmatřicet branek tak je pěkným úvodním vkladem na konto Nadace pro transplantace kostní dřeně, karvinští kanonýři vystříleli Nadaci 1 900 korun!

 

Jaroslav Hudeček, trenér týmu Baník Karviná: „Dnešní utkání se mi hodnotí velmi dobře. Nikdo z nás před zápasem nečekal tak vysoké vítězství. Já jsem měl z utkání velké obavy. Zlínu totiž o nic nešlo, mohl tak hrát v klidu, bez nervů. Naopak nad námi ležela jakási deka, jelikož my se nemůžeme dovolit klopýtnout. Jsem nesmírně rád, že hráči přistoupili k utkání zodpovědně, splnili veškeré taktické pokyny. Všichni hráči hráli od první do šedesáté minuty koncentrovaně tak, jak jsem si představoval. Věřme, že náš výkon bude mít podobně stoupající tendenci a že to bude pokračovat takhle dál.

 

Jiří Mičola, trenér týmu HC Zlín: „Domácí hráči dneska vyhráli zaslouženě, přehráli nás rozdílem třídy. My jsme udělali chybu v úvodu, kde jsme se doslova zbláznili. Místo toho, abychom hráli svou hru, dělali jsme strašně moc technických chyb a měli jsme spoustu neproměněných šancí. Nechali jsme se strhnout rychlou hrou zbytečně rychlou hrou Karviné, což nás stálo mnoho sil."

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Ivkovič 10, Chudoba 7, Veřmiřovský 4, Užek Jan 4
  • Nejlepší střelci hostů: Poloz 3/1, Plšek 3, Indrák 3
  • Sedmimetrové hody: 0/0 - 2/1
  • Vyloučení: 6 – 8
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Bubeníček, Kosmák
  • Diváků: 420
Naposled upraveno Neděle, 08 Březen 2015 06:41
zpět na úvod