Neděle, 01 Březen 2015 07:04

Jednobranková výhra domácích 24:23

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga - 20. kolo

Ronal Jičín – Dukla Praha 24:23 (16:12)

Dukla Praha za první poločas inkasovala od nejméně produktivního aspiranta na boje o play-off Ronalu Jičín šestnáct gólů. Pražanům nefungovala obrana, častokrát situaci zachraňovali dukelští brankáři Rangl s Petržalou, kteří vyzráli v první půli i na tři sedmičky z ruky domácích kanonýrů. Domácí ofenzívu táhl Skopal, který v minulých sezónách poznal dukelskou házenou na vlastní kůži, když hájil barvy pražského celku. Měl tak speciální motivaci a spolu s křídelníky, například Krahulcem, řídili zdařilý výkon domácích v prvním poločase. Výsledkem jejich snahy bylo to, že Duklu jičínští házenkáři jen jedinkrát za poločas pustili do vedení (0:1), jinak diktovali vývoj hry a do kabin si nesli čtyřbrankový náskok. Ve druhém poločase Dukla zlepšila obranu, zkoncentrovala se a bojovala o obrat. Šest minut před koncem Jeníček zařídil Dukle vyrovnání na 21:21, krátce na to do vedení poslal z brejku hosty Mubenzem. Domácí nutně potřebovali bodovat, aby udrželi naději na postup do play-off, a tak bránili ze všech sil. V závěru udržel nervy na uzdě Krahulec, který nejprve zařídil vyrovnání na 23:23 a následně vstřelil i vítězný gól domácích (24:23). Dukla dohrávala ve dvojnásobném oslabení, domácí si ještě výhru pojistili tím, že v posledních vteřinách požádali o oddechový čas, aby zabránili hostům skóre zvrátit, a nakonec oslavili důležitou domácí jednobrankovou výhru 24:23.

 

Aleš Babák, trenér Ronalu Jičín: „První poločas se nám extrémně vydařil, co se týče útočné fáze, neproměnili jsme ale tři sedmičky. Dovolili jsme Dukle zvednout se ve druhém poločase, jednu chvíli i vedla. Závěr už byl o štěstí, nicméně bojovností jsme utkání nakonec dotáhli do vítězného konce. Pro nás je důležité, že jsme zůstali ve hře o play-off. Hned příští týden nás čeká těžký zápas s Plzní."

 

Jan Josef, trenér Dukly Praha: „První poločas byl z naší strany velmi slabý, vůbec jsme nehráli to, co jsme si říkali, na co jsme se připravovali. V poločase jsme si to v kabině vyříkali, vrátili se zpět do hry, k výkonu, na který jsme zvyklí. Závěr byl vabank, ke komu se přikloní větší štěstí. "

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Skopal 7, Krahulec 7, Tomeš 4/1
  • Nejlepší střelci hostů: Sviták 6/3, Šůstek 5, Mubenzem 4
  • Sedmimetrové hody: 4/1 – 3/3
  • Vyloučení: 5 – 6
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Bečička, Horák
  • Diváků: 680
Naposled upraveno Neděle, 08 Březen 2015 07:14
zpět na úvod