Neděle, 01 Březen 2015 07:16

Plzeň oplatila Lovosicím těsnou pohárovou porážku

Milan Škvařil překonává obranu Lovosic Milan Škvařil překonává obranu Lovosic Foto: Hynek Sladký

Extraliga - 20. kolo

Talent M.A.T. Plzeň – A.S.A. Město Lovosice 35:25 (15:15)

Plzeňští házenkáři oplatili Lovosicím středeční těsnou pohárovou porážku a přidali jim k tomu návdavkem na cestu domů desetibrankovou nálož. Po vyrovnaném prvním poločase se totiž utkání v Plzni změnilo ve střeleckou přehlídku domácího celku, který porazil tým A.S.A. Lovosice 35:25. Přitom v prvním poločase se Lovci po vlažném začátku dostali v 17. minutě do vedení 8:7 a o gól před soupeřem se drželi až do konce první třicetiminutovky, kdy vyrovnával v posledních vteřinách na 15:15 Milan Škvařil. Ve druhém poločase ale domácí brankář Šmíd zamknul branku Západočechů a domácí začali nejprve zvolna budovat svůj náskok. Ještě na začátku poslední čtvrtiny ztráceli hosté na soupeře jen tři branky, potom ale Linhart s Jakubem Šindelářem zesílili ofenzivní tlak domácích a pět minut před koncem to bylo o sedm (30:23). Poslední pětiminutovku vyhráli domácí poměrem 5:1, čímž zaokrouhlili své vítězství v desetibrankových rozměrech a potvrdili tak svou dominanci na čele tabulky.

 

Martin Šetlík, trenér Talentu M.A.T. Plzeň: „První půle byla vyrovnaná. Na začátku té druhé jsme odskočili o tři branky a tento náskok už jsme si udržovali, později postupně navyšovali. Vynikající výkon podal brankář Šmíd."

 

Vladimír Šuma, trenér A.S.A. Město Lovosice: „Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, jenže pak jsme si nechali dát dva góly za stavu 15:13. Špatný byl i náš vstup do druhé půle, kdy jsme dostali branky v přesilovce a pak už jsme dělali chyby. Chci pochválit brankáře Talentu Šmída. Zkoušeli jsme různé možnosti, ale docházely nám síly."

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Linhart 10, Šindelář 7, Tonar 7, Škvařil J. 5
  • Nejlepší střelci hostů: Landa 4, Sýkora 4, Motl 4/1
  • Sedmimetrové hody: 1/0 – 5/3
  • Vyloučení: 3 – 2
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Opava, Válek
  • Diváků: 1180
Naposled upraveno Neděle, 08 Březen 2015 07:22
zpět na úvod