Pátek, 06 Březen 2015 07:24

Frýdek - Místek o branku přetlačil Lovce

Extraligoví házenkáři Frýdku-Místku porazili v předehrávce 21. kola Lovosice na domácí palubovce 28:27 a nadále živí šanci na proniknutí do letošního play-off. Extraligoví házenkáři Frýdku-Místku porazili v předehrávce 21. kola Lovosice na domácí palubovce 28:27 a nadále živí šanci na proniknutí do letošního play-off. Autor: Deník/Robert Schedling

Extraliga - 21. kolo

Frýdek - Místek o branku přetlačil Lovce

Důležité vítězství vybojovali v pátek večer házenkáři Frýdku-Místku. Dva body za výhru nad Lovosicemi zvýšily jejich šance na postup mezi nejlepší osmičku, zatímco Lovosice si zkomplikovaly cestu mezi čtyři nejvýše umístěné týmy. Lépe do utkání nakročili Lovci, ve 22. minutě ale překlopili vedení na svou stranu domácí (10:8) a s náskokem šli i do kabin. Na začátku druhého poločasu zvedli svůj náskok na čtyři góly (17:13), ale rozhodnuto zdaleka nebylo. Ve 47. minutě totiž se Lovosice dotáhly na rozdíl jedné branky (22:21) a dvě minuty před koncem bylo dokonce vyrovnáno na 26:26. Šťastnější byl ale nakonec domácí celek. Kichner se Strackem vstřelili Lovcům dvě góly a na ně už zareagoval pouze Hes. Lovosice tak zaostaly o gól za Frýdkem (28:27)

 

Aleš Chrastina, trenér SKP Frýdek-Místek: „Toto vítězství je strašně důležité. Nějaké chybičky tam byly, ale ukázaly jsme i velkou bojovnost. Výborně zachytal Víťa Pyško. Teď budeme čekat na další zápasy. Kdyby výsledky nedopadly tak, jak jsme si představovali, máme ještě k dobru jedno utkání."

 

Vladimír Šuma, trenér A.S.A. Město Lovosice: „Myslím, že první poločas byl ve znamení výborných výkonů obou brankářů, náš brankář chytil o pár gólů víc. Ve druhém poločase nám ale chybělo víc zásahů, měli jsme pouze šest zásahů a hosté jedenáct. Myslím, že vyloučení naších hráčů bylo přísné. Nevím, co mám dodat, nejsem z toho nadšený."

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Klaban 8, Kichner 7/3, Petrovský 3, Hečko 3, Petřík 3, Strack 3
  • Nejlepší střelci hostů: Hes 5, Sýkora 4, Motl 4, Jonáš 4
  • Sedmimetrové hody: 5/3 – 3/2
  • Vyloučení: 2 – 4
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Opava, Válek
  • Diváků: 492
Naposled upraveno Neděle, 08 Březen 2015 07:32
zpět na úvod