Sobota, 07 Březen 2015 18:06

Brno si do tabulky připsalo dva body

Ilustrační foto Ilustrační foto

Extraliga - 21. kolo

KP Brno - Tatran Litovel 30:26 (17:17)

Házenkáři Brna vybojovali v sobotu večer účast v play-off, po prvním poločase to ale na velké oslavy v Brně rozhodně nevypadalo. Začátek domácích byl poměrně rozpačitý a nováček z Litovle hrál v jihomoravské metropoli vyrovnaný souboj. Oba celky se střídaly ve vedení a domácí vyrovnávali na poločasových 17:17 až ze sedmičky rukou Aspiridise. Do druhého poločasu vstoupili domácí koncentrovanější a začali si budovat svůj náskok. Na konci třetí čtvrtiny zápasu vedli o šest branek (25:19) a hostujícímu celku se nedařilo znovu dotáhnout do nebezpečné vzdálenosti. Minutu před koncem zkorigovali litovelští házenkáři ztrátu na tři branky, na víc už ale nezbyl ani čas, ani síly. Brno si do tabulky připsalo dva body za výhru 30:26.

 

Andrej Titkov, trenér KP Brno: „Bylo to pro nás finále, které jsme zvládli. Jsem rád, že se hráči nevzdali po nezdařeném úvodu a pokračovali ve hře, kterou jsme si vybudovali v průběhu roku. A nakonec byla úspěšná. První poločas si samozřejmě za rámeček nedáme, ale musím říct, že Litovel hrála velmi dobře, uvolněně a koncentrovaně."

 

Květoslav Kuba, asistent trenéra Tatranu Litovel: „Podle mého názoru to byl vyrovnaný zápas. Rozhodly naše technické chyby, kterých bylo více než soupeřových. Neproměnili jsme tři sedmičky a některé střely nebyly podle našich představ. Podali jsme bojovný výkon, domácím jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale rozhodla jejich zkušenost.“

Doplňkové informace

  • Nejslepší střelci domácích: Aspiridis 8/4, Hubáček 6, Hanták 4/1
  • Nejlepší střelci hostů: Schmalz 8, Konšel 8, Juříček 6
  • Sedmimetrové hody: 5/5 – 0/0
  • Vyloučení: 5 – 5
  • Červená karta:
  • Rozhodčí: Macho, Hájek
  • Diváků: 613
Naposled upraveno Čtvrtek, 12 Březen 2015 18:10
zpět na úvod