Sobota, 04 Duben 2015 23:42

Brno proměnilo svůj první mečbol

Foto ze zápasu Foto ze zápasu Česká televize

Extraliga - Play-off 1 - 8 /3

KP Brno – Cement Hranice 29:24 (14:8)

onlajny-logo

Hosté vedli v celém utkání třikrát v prvních pěti minutách. O osudu zápasu a vlastně celé série se rozhodlo v poslední desetiminutovce první půle, kterou domácí vyhráli 7:2 a vytvořili si klíčový náskok, na který již hosté nedokázali zareagovat. Brňané po přestávce své vedení navýšili až na sedm branek a až v samotném závěru umožnili hostům, čtvrtému celku po základní části, mírnou korekci skóre. Brno je tak po Lovosicích a Karviné třetím postupujícím a stejně jako semifináloví kolegové porazili v sérii lépe postavený tým po 22. kolech.

 

Andrej Titkov, trenér KP Brno: „Dodrželi jsme taktický plán. Gólman Bavlnka chytal výborně a předčil brankáře hostů. Byl to jeden z našich stavebních kamenů. Snažili jsme se trestat chyby Hranic v útoku našimi brejky, sami si na ně ale musíme nadále dávat pozor. Hráči byli možná nervózní, protože se od nich očekávala třetí výhra před domácím publikem.

 

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „Hráli jsme vabank. Ze začátku jsme byli nervózní. Měli jsme devatenáct šancí a z toho jen osm branek. K tomu pět technických chyb. První poločas byl špatný, možná i tím, že jsme byli pod tlakem. Šance jsme si ale vypracovali, z těch co jsme nedali gól, mělo Brno protiútoky a skórovalo. Ve druhé půli jsme chtěli náskok domácích stáhnout, ale bohužel forma nás momentálně opustila a nebyli jsme schopni domácí dotáhnout. V sezóně jsme hráli dobré zápasy, bohužel play-off to přišlo. Brno bylo lepší, možná mělo lepší kondici. Gratuluji k postupu a přeji jim hodně štěstí.“

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Brna: Hanták 10, Mičola 4, Aspridis 4/1
  • Nejlepší střelci Hranic: Čarda 9, Stržínek 5/1, Rachač, Hastík po 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 1/1 – 1/2
  • Vyloučení: 3 – 3
  • Červená karta: -
  • Rozhodčí: Opava, Válek
  • Diváků: 980
  • Konečný stav série: 3:0
Naposled upraveno Sobota, 04 Duben 2015 23:55
zpět na úvod