Neděle, 25 Říjen 2015 00:00

Vydřené vítězství na domácí palubovce

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Extraliga házené mužů - 8. kolo

Cement Hranice – HC Zlín 29:24 (15:14)

onlajny-logo

Video ze zápasu

Házenkáři Zlína dlouho sahali po prvních bodech této sezóny. Po celých pětačtyřicet minut hry drželi krok s favorizovaným týmem Cementu Hranice, když si soupeře nenechali odskočit na víc než dvě až tři branky rozdílu, po většinu hrací doby udržovali nerozhodný stav a po poločase 15:14 se dokonce v první desetiminutovce druhé půle několikrát dostali do vedení (16:18, 19:20). Na začátku poslední čtvrtiny zápasu ale domácí házenkáři využili přesilovou hru a vedení překlopili znovu na svou stranu (21:20). Pět minut před koncem už zase měli na kontě tříbrankový náskok. Házenkáři Zlína tak po nezdařeném závěru utkání odjeli z Hranice poraženi rozdílem pěti branek a bez jediného bodu zůstávají na posledním místě extraligové tabulky.

 

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „Čekali jsme trošku jinou hru, ale od úvodu zápasu jsme soupeře podcenili, což se následně s námi táhlo po celý zápas. První poločas jsme nezvládli jak v útoku, tak v obraně. Myslím, že to byla hodně špatná půle, navíc nám dělaly problém útoky Zlína přes spojky. Do druhé půle jsme také nevstoupili dobře. Měli jsme veliké problémy, a ačkoli je skóre o pět branek, je to vydřená výhra. Naštěstí se nám zadařilo v závěru a gólman Kučerka pochytal některé pokusy Zlína. Bylo to opravdu hodně vydřené vítězství, asi nikdo nečekal, že to bude tak těžké."

 

Jiří Mičola, trenér HC Zlín: „Byl jsem velice spokojený s prvním poločasem, zahráli jsme velice dobře. I ve druhé půli jsme předváděli dobrý výkon, bohužel jsme byli často vylučování a v závěru nám docházely síly. Soupeř měl v rozhodujících chvílích onu kvalitu a dokázal se prosadit při hře jeden na jednoho. Já jsem s výkonem všech spokojený, odehráli jsme kvalitní utkání a domácí jsme donutili k maximálnímu výkonu."

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Hranic: Čarda 7, Magrla 6/2, Rachač 4/1, Třeštík 4
  • Nejlepší střelci Zlína: Kavka 7/2, Indrák 5, Gazdík 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 5/3 – 2/2
  • Vyloučení: 4:6
  • Červená karta: -
  • Rozhodčí: Bečička, Bubeníček
  • Diváků: 290
Naposled upraveno Neděle, 25 Říjen 2015 12:34
zpět na úvod