Neděle, 01 Listopad 2015 21:04

V ČP dále všechny extraligové celky

Foto ze zápasu  MHK Karviná versus Hranice Foto ze zápasu MHK Karviná versus Hranice

Český pohár mužů - 3.kolo

MHK Karviná - Cement Hranice 28:29 (15:16)

Do osmifinále Českého pohárů házenkářů postoupilo všech dvanáct extraligových týmů. Největší drama zažily Hranice na půdě MHK Karviná, kde o výhře rozhodly až v posledních vteřinách zápasu. Nejsuverénnější Plzeň v pražském Edenu.

 

ČP házenkářů 2015/16 - kompletní výsledky 3. kola

Liberec - Jičín 23:30 (12:16)
Sokol Vršovice - Starý Plzenec 26:22 (11:13)
Praha 4 - HBC Strakonice 26:35 (13:18)
Loko Louny - Dukla Praha 23:38 (11:18)
Ostrava - Baník OKD Karviná 28:35 (15:15)
Slavia Praha - Talent M.A.T. Plzeň 16:43 (5:18)
Maloměřice - KP Brno 28:18 (7:12)
Rožnov pod Radhoštěm - Frýdek-Místek 25:38 (9:16)
Sokol II.Prostějov - Bystřice pod Hostýnem 22:32 (11:15)
Bohunice - Gumárny Zubří 12:35 (6:17)
Ivančice - HC Zlín 21:24 (7:10)
Kostelec na Hané - Tatran Litovel 26:31 (11:19)
MHK Karviná - Cement Hranice 28:29 (15:16)
Libčice nad Vltavou - HK FCC Město Lovosice 23:28 (12:16)
Havlíčkův Brod - Sokol Nové Veselí 31:30 (16:15)
Velká Bystřice - Kopřivnice 25:29 (12:15)

 

Víkendové duely zkompletovaly program 3. kola domácího poháru, do nějž již byly nasazeny extraligové kluby. Ty nakonec do jednoho potvrdily roli favorita, byť v řadě případů týmy z nižších soutěží statečně vzdorovaly. Osmifinálovou šestnáctku doplnily prvoligové Strakonice a Bystřice pod Hostýnem a také dva týmy z druhých lig, konkrétně její skupiny JZČ – Sokol Vršovice přehrál Starý Plzenec a Havlíčkův Brod si poradil s Novým Veselím.


 

Obhájci pohárové triumfu z Lovosic postoupili přes Libčice nad Vltavou, v jejichž dresu se po návratu ze zahraničí objevil také zkušený pivot Kamil Piskač. Libčice rozhodně neshrály špatnou partii, ale ještě vyrovnanější duel byl k vidění v hale MHK Karviná, kam zavítal loňský pohárový finalista z Hranic. Vyrovnaný duel dospěl také díky výtečnému výkonu domácího mladého brankáře Daniela Nolče do dramatické koncovky, ve které mohli nejprve za stavu 28:28 strhnout na svou stranu vedení karvinští hráči (mj. jim aktuálně patří vedoucí příčka v 2. lize SM), ale zkušenosti a úspěšně dohraná poslední útočná akce Cementu nakonec přinesly očekávaný postup aktuálně druhého celku extraligové tabulky (konečný výsledek 28:29). Dukla Praha jako lídr extraligy zavítal na dobře známou palubovku v Lounech, na které v sobotním duelu dominoval především díky smršti branek z rychlých útoků a nakonec zvítězil rozdílem patnácti branek (23:38). Jako první si postup do osmifinále zajistil Jičín, který se už 21. října prosadil v Liberci. Na půdě aktuálního lídra 2. ligy SVČ, který se opírá v letošní sezóně o výkony hráčů, kteří prošli právě jičínským klubem, zvítězil pohodlným sedmibrankovým náskokem a obdobně poklidně došli do další fáze poháru hráči Králova Pole, kteří v brněnském derby nedali šanci Maloměřicím. V prestižním utkání dvou provázaných týmů Ostravy a karvinského Baníku uspěl extraligový celek, za nějž například nastoupil i Lukáš Frančík, jinak kmenový hráč Ostravy v jejímž dresu v letošní sezóně dosáhl i úctyhodného výkonu 15 vstřelených branek ze hry do sítě Přerova.

 


 

Na růžích ustláno neměly v pohárových duelech Zlín v Ivančicích, Kopřivnice ve Velké Bystřici nebo Litovel v hanáckém derby proti Kostelci na Hané. Trio moravských týmů přes relativně vyrovnané výsledky ale dokráčelo do další fáze poháru, která bude na programu již v polovině listopadu (oficiální termín 17. listopadu 2015), a jejíž los proběhne na konci tohoto týdne. O výsledku losu osmifinále ČP budeme informovat. V osmifinále se představí i trio Frýdek-Místek, Zubří a Plzeň, které naopak zápasy 3. kola zvládlo zcela suverénně. Zubří povolilo domácím Bohunicím pouhých 12 vstřelených branek, Frýdek-Místek v Rožnově pod Radhoštěm pro změnu atakoval hranici 40 vstřelených gólů. Tu pokořila mistrovská Plzeň na půdě Slavie Praha a díky dobře fungující obraně si připsala vůbec nejvýraznější výhru této fáze poháru. Po týmovém výkonu Západočeši zvítězili o téměř třicet branek poměrem 16:34 (5:18) a koncentrovaně tak zahájili cestu soutěží, ve které se jim v minulých sezónách přes dominanci v extralize nepodařilo proniknout ani do finále (před dvěma lety prohra ve čtvrtfinále s Frýdkem-Místkem o rok později v semifinále s Lovosicemi).

 


 

Vedle dvanáctky extraligových týmů se do osmifinále probojovaly také čtyři celky z nižších ligových soutěží. Strakonice jako vedoucí tým 1. ligy s přehledem vyřadil zkušenou Prahu 4, která kladla odpor jen v úvodech obou poločasů, méně se už však vedlo dalším „desetibodovým“ prvoligovým týmům. Nové Veselí v dramatu nestačilo na Havlíčkův Brod, který si po skalpu Dvora Králové nad Labem ve 2. kole připsal další jednobrankovou pohárovou výhru nad týmem z vyšší soutěže. Havlíčkovu Brodu patří v tabulce 2. ligy JZČ až průběžné 8. místo, ale pohárová atmosféra mu evidentně svědčí. Konstantní formu v obou soutěžích zatím letos ukazuje Sokol Vršovice, který je zatím v ligové soutěži (rovněž 2. liga JZČ) suverénní a ve středu 28. října si vyšlápl i na druhý tým 1. ligy Starý Plzenec. Západočeský celek sice v Praze opanoval první poločas, ale po přestávce Sokol koučovaný členem legendárního družstva Dukly 80. let Františkem Štikou výsledek otočil a po výhře 26:22 (11:13) slavil postup. Z prvoligových klubů tak vedle Strakonic zůstala v domácím poháru už pouze Bystřice pod Hostýnem, která desetibrankovým rozdílem vyřadila Prostějov. V dresu Hanáků se střelecky opět dařilo Jiřímu Kosinovi, který je díky celkem 30 vstřeleným gólům nadále v čele tabulky střelců Českého poháru.

Naposled upraveno Úterý, 03 Listopad 2015 21:30
zpět na úvod