Neděle, 21 Únor 2016 00:00

Přesvědčivý vývoj utkání v Hranicích

Ilustrační foto Ilustrační foto

Extraliga házené mužů - 18. kolo

Cement Hranice – Tatran Litovel 23:19 (11:8)

onlajny-logo

video-logo

Přesvědčivě si vedli v zápase před domácím publikem i házenkáři Cementu Hranice v souboji s Tatranem Litovel. Litovelský celek nastoupil do utkání poprvé pod vedením nového trenéra – zkušeného reprezentačního kouče Jaroslava Hudečka. Ani on ovšem nenašel recept na to, jak by měl aktuálně desátý tým tabulky dosáhnout na body na hřišti průběžně čtvrtého Cementu. Po prvním poločase vedli házenkáři Hranic nad Litovlí rozdílem tří branek, Tatran dlouho šlapal Cementu na paty. Ani ve druhém poločase nenarůstal náskok domácího celku zpočátku příliš závratným tempem, až na začátku poslední čtvrtiny zápasu Hranice odskočily Tatranu na rozdíl sedmi branek, a přestože Litovel tlačila na domácí a bojovala o korekci, nedokázala se dotáhnout blíž než na čtyři branky rozdílu. V poslední minutě byl s červenou kartou vyprovozen ze hřiště Zbránek.

 

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: "Začátek utkání byl z obou stran vyrovnaný. Nám se nedařilo proměňovat šance, ale naše obrana pracovala dobře. Náskok jsme si vypracovali až ve druhém poločase, kdy jsme zpevnili defenzivu a měli jsme povedenou pasáž hry, dařilo se nám skórovat z jasných šancí a vypracovali jsme si šesti až sedmibrankový náskok. Dnes sice padlo málo branek, byla to taková utrápená házená, ale nakonec se šťastným koncem pro nás."

 

Jaroslav Hudeček, trenér Tatranu Litovel: "Pro mě to dnes byla obrovská zkušenost, protože s mužstvem jsem teprve krátkou dobu. Velice pozitivně hodnotím obrovské nasazení hráčů, jejich vůli a takové to chtění, jenže bohužel někdy v přemíře snahy to končí technickou chybou nebo neproměněnou šancí, které dnes rozhodly zápas. Domácí si právě po našich zbytečných chybách na začátku druhého poločasu vybudovali rozhodující náskok, který si pak do konce utkání pohlídali. Dnes je to zasloužené vítězství domácích, ale nejsem úplně zklamaný, protože obrana fungovala tak, jak jsme si představovali, a to včetně výkonů brankářů."

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Hranic: Horut 7, Magrla 6/1, Třeštík 3
  • Nejlepší střelci Litovle: Mičola 4/2, Nedoma 3, Konšel 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 3/2 – 3/2
  • Vyloučení: 5:6
  • Červená karta: -
  • Rozhodčí: Macho, Hájek
  • Diváků: 315
Naposled upraveno Neděle, 21 Únor 2016 20:08
zpět na úvod