Neděle, 28 Únor 2016 00:00

Hraničtí od prvních minut favoritem zápasu

Ilustrační foto Ilustrační foto

Extraliga házené mužů - 19. kolo

HC Zlín – Cement Hranice 17:29 (6:14)

onlajny-logo

video-logo

Od prvních minut hráči Cementu Hranice ve Zlíně ukazovali, kdo je v tomto zápase favoritem. Domácí házenkáři byli ve střelbě nedůrazní a proti brance Hranic postupovali s velkým respektem vůči brankáři Kučerkovi. Hosté si rychle vypracovali náskok 6:2 a krátce před koncem první půle vedli o devět 14:5. Ve druhém poločase se střelba domácích zlepšila, i nadále ale dominovali na hřišti házenkáři Cementu. Ve 44. minutě vedli už o deset branek (12:22) a bylo rozhodnuto. Házenkáři Zlína nedokázali výraznou ztrátu zkorigovat, naopak Hranice zvedly svůj náskok na dvanáct branek (16:28) a v poklidu dovedli utkání do vítězného konce.

 

Jiří Mičola, trenér HC Zlín: "Spokojeni můžeme být s prvními deseti minutami, kdy nám fungovala obrana. V útoku si pořád nevěříme, ale obrana fungovala. Poté přišly technické chyby, ztráceli jsme míče a mančaft šel psychicky dolů. Hranice podržel Kučerka a bylo vidět, že hráči už si nevěří. Ztratili jsme i nasazení a od desáté do dvacáté minuty se rozhodlo o výsledku. Hranice jsou zkušeným týmem a pohlídaly si to."

 

Libor Hrabal, trenér cementu Hranice: "Jeli jsme do Zlína s cílem získat dva body a ty máme. Věděli jsme, že to může být těžký zápas, protože Zlín neměl, co ztratit. Pracovali jsme zodpovědně i s brankářem a dodržovali jsme taktické pokyny. Poté už to bylo jen o udržení výsledku. Jsme spokojeni."

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Zlína: Šáš 5/5, Kavka 4, Kafka 3
  • Nejlepší střelci Hranic: Čadra 8, Horut 5, Rachač 4
  • Sedmimetrové hody při hře: 5/5 – 1/1
  • Vyloučení: 2:3
  • Červená karta: -
  • Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
  • Diváků: 130
Naposled upraveno Pondělí, 29 Únor 2016 22:59
zpět na úvod