Sobota, 16 Duben 2016 20:29

Cementáři vybojovali šestibrankové vítězství

Ilustrační foto Ilustrační foto DENÍK/Stanislav Heloňa

Play-off extraligy mužů - čtvrtfinále

Cement Hranice – SKP Frýdek-Místek 26:20 (16:13), stav série 1:0

onlajny-logo

video-logo

Souboj mezi Cementem Hranice a Frýdkem-Místkem odstartoval v sobotu dopoledne čtvrtfinálové play-off boje a od prvních minut měli v úvodním střetnutí navrch domácí hráči Hranic. Rychle se ujali tříbrankového vedení (6:3), které si pak hráči Cementu dlouho udržovali. Před poločasem ale Frýdek-Místek manko korigoval a ve 27. minutě se dotáhli na rozdíl jediné branky (13:12). Ještě před přestávkou si ale vzali hráči Hranic vedení zpět (16:13). Domácí ovládli i úvod druhé půle a ve 40. minutě to bylo už o sedm gólů (20:13). Frýdek sice pak ztrátu usilovně korigoval a dotáhl se dokonce na rozdíl čtyř branek, blíž k tělu si ho ale Cementáři nepustili, udržovali si bezpečný odstup (23:19, 25:19). Nakonec v úvodním zápase čtvrtfinále play-off extraligy vybojovali šestibrankové vítězství 26:20.

 

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: "Máme za sebou první vítězství. Začátek nebyl sice jednoduchý, jelikož jsme udělali velké množství technických chyb, ale druhá půle začala dobře. Frýdek-Místek začal pak nepříjemně dotahovat a nic nevzdával. Nakonec jsme si ale zbytek utkání pohlídali a dovedli jej do vítězného konce."

 

Aleš Chrastina, trenér SKP Frýdek – Místek: "Viděli jsem bojovné utkání. Prohráli jsme především z důvodu malé produktivity ve druhé půli a to i s několika neproměněnými sedmičkami. Chtěli jsme se pokusit o zvrat, ale když jsme se mohli odrazit, tak se domácí opět několikrát trefili a výsledek si nakonec pohlídali."

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Hranic: Hastík 6, Rachač 5, Magrla 3/1
  • Nejlepší střelci Karviné: Pomichálek 4, Mynář 3, Strack 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/1 – 3/1
  • Vyloučení: 3:7
  • Červená karta: -
  • Rozhodčí: Frieser, Kavulič
  • Diváků: 380
Naposled upraveno Pondělí, 18 Duben 2016 20:40
zpět na úvod