Neděle, 22 Květen 2016 00:00

Cement Hranice vyrovnal stav série o bronz

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Play-off extraligy mužů - druhý zápas o třetí místo

Cement Hranice – Baník Karviná 26:19 (11:10), stav série 1:1

onlajny-logo

video-logo

Do druhého zápasu série o třetí místo letošní konečné extraligové tabulky vstoupili domácí poučeni z chyb ze sobotního zápasu. Především zkušený brankář Kučerka dokázal eliminovat hlavní střeleckou sílu Baníku z prvního utkání a Cement Hranice tak od úvodních minut tahal před domácím publikem za delší konec. A to i přesto, že ve 20. minutě viděl přímou červenou kartu Čadra. Házenkáři Karviné šlapali domácím na paty a závěr prvního poločasu tak byl zcela vyrovnaný, vstup do druhé půle ale zvládli lépe házenkáři Hranic, kteří hosty zaskočili čtyřbrankovou šňůrou, jíž zvýšili své vedení na 15:10. A Karviná brala time-out, ani ten však nedostal Baník zpět do hry. První branku proměnili házenkáři hostujícího týmu až ve 39. minutě zápasu, kdy už to bylo už 17:10! Hra Karviné se pak opět zvedla, hosté našli recept na přibrzdění hranického rychlíku, domácí si ale i nadále udržovali bezpečný odstup a vítězství si v poklidu pohlídali.

 

Libor Hrabal, trenér Cementu Hranice: „Máme na kontě výhru, to byla dnes naše povinnost. Začátek byl dle našich představ, chtěli jsme do toho jít rázně v obraně a potvrdilo se nám v celém zápase, že když byla obrana agresivní, dostali jsme málo gólů. Myslím si, že první půle byla ještě vyrovnaná, ale poté se nám povedl nástup do druhého poločasu, kde jsme bojovali o balóny a ještě více zagresivnili obranu. Základem byla dnes právě obrana, kde pomohl i Marek Třeštík. V Karviné je naše povinnost nějaký zápas uhrát."

 

Radek Bartošic, trenér Baníku Karviná: „Dnes to byl rovnocenný zápas, jen nám utekl začátek druhého poločasu. Pak už jsme se těžko dostávali do tempa. Neproměňovali jsme šance a skvěle zachytal brankář Hranic Kučerka."

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Hranic: Magrla 7/1, Rachač 5
  • Nejlepší střelci Plzně: Veřmiřovský 4, Užek Jiří 4/3, Frančík 3
  • Sedmimetrové hody při hře: 2/1 – 7/3
  • Vyloučení: 6:3
  • Červená karta: přímá ČK Čadra
  • Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka
  • Diváků: 175
Naposled upraveno Neděle, 22 Květen 2016 20:41
zpět na úvod