Neděle, 29 Květen 2016 21:12

Konečná třetí příčka pro Cement Hranice

Foto ze zápasu Foto ze zápasu

Play-off extraligy mužů - čtvrtý zápas o třetí místo

Baník Karviná – Cement Hranice 33:35 (14:16, 28:28, po prodloužení 31:31), stav série 1:3

onlajny-logo

video-logo

Celých šedesát minut základní hrací doby sledovali diváci v Karviné napínavý souboj dvou aspirantů na konečné třetí místo letošního play-off. Oba celky se opakovaně prostřídaly v držení maximálně dvoubrankového vedení, na konci druhého poločasu však na ukazateli svítilo vyrovnané skóre 28:28, když prodloužení zajistil Hranicím kanonýr Hastík. Ve 45. minutě uviděl červenou kartu brankář Karviné Lefan za to, že při výběhu z brankoviště zavinil srážku s protihráčem. Dramatický boj ale pokračoval i v prodloužení, kdy se ve vedení dlouho drželi házenkáři Hranic, nakonec ale opět musel situaci pro Hranice zachraňovat Tůma (30:30). Dvouminutovým trestem byl navíc potrestán hranický brankář Kučerka. Jeho nástupce Magrla si ale se sedmičkovou hrozbou poradil. V rozstřelu jej střelci Karviné překonali jen dvakrát ze čtyř pokusů, hraničtí exekutoři byli stoprocentní, a tak v dramatickém souboji oslavili výhru a zisk bronzových medailí házenkáři Cementu Hranice.

 

Román Farář, prezident klubu Baníku Karviná: "Kdyby utkání nebylo v naších silách, tak se mi to hodnotí daleko lépe. Stejně jako včera, tak i dnes byl náš největší nepřítel Pepa Kučerka, který Hranicím toho dost vychytal. To co jsme proti němu neproměnili, to bylo až trestuhodné. Sedmičky jsou pak už jen loterie a v nich může vyhrát kdokoliv."

 

Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice: "Konec dobrý, všechno dobré. Nevím co k tomu mám říct dneska víc. Jsme spokojení s bronzovou medailí. Dneska to byl určitě souboj nahoru dolů. Oba dva týmy chtěly určitě vyhrát. Utkání se dneska určitě přelévalo ze strany na stranu a bylo v něm pár věcí, kterým jsem nerozuměl. Ustáli jsme též hodně času v oslabení. Zaplať pánbůh, že nám Magrla chytil jednu sedmičku a máme díky tomu bronz."

 

STATISTIKY ZÁPASU

  • Nejlepší střelci Karviné: Mlotek 7, Paululík 6/6, Užek Jan 5/1, Gelnar 5, Frančík 5
  • Nejlepší střelci Hranic: Rachač 11/1, Hastík 6, Magrla 5/1, Čadra 5
  • Sedmimetrové hody při hře: 10/7 - 7/6
  • Vyloučení: 5 :9
  • Červená karta: přímá ČK Lefan
  • Rozhodčí: Fukala, Mohyla
  • Diváků: 637
Naposled upraveno Pondělí, 30 Květen 2016 21:31
zpět na úvod