Sobota, 09 Září 2017 06:57

Dnešním dnem nám startuje další ročník extraligy házené 2017 / 2018

Tým TJ cement Hranice Tým TJ cement Hranice

Start extraligy házené mužů 2017/2018

9.9.2017

 

Dnešním dnem nám startuje další ročník extraligy. Házenkáře Cementu Hranice čekají dokonce dva zápasy během víkendu. V úvodním kole nastoupí v neděli 10.9. v 10.30h proti Plzni, ale to už budou mít za sebou předehrané utkání v Lovosicích, které startuje dnes 9.9. v 19h.

 

V Lovosicích totiž právě probíhají oslavy 60. výroční vzniku tamější házená a v rámci toho se měla s domácími „lovci“ střetnout Dukla. Jenže utkání Pražanům kolidovalo se zápasem evropského poháru na Islandu. „Díky vstřícnosti Hranic jsme našli protivníka. Celému klubu vřele děkujeme, že nám pomohli vyřešit problém a utkání s námi předehrají. Bez nich by realizace sobotní akce nebyla možná,“ vysekl Moravanům poklonu ředitel FCC Město Lovosice Vojtěch Srba.Hranické tak čeká perný víkend. Mezi koncem sobotního a začátkem nedělního zápasu uplyne sotva třináct hodin, během nichž se musí vyspat a přesunout z Lovosic do Plzně, což po dálnici vyjde na necelé dvě hodiny. „Nedá se nic dělat. Lovosicím jsme to slíbili, tak to musíme nějak zmáknout,“ nechal se slyšet trenér Hranic Libor Hrabal.

 

„Po zápase v Lovosicích přespíme a v neděli ráno vyrazíme na Plzeň. Zvolili jsme tento model, protože nám to připadá rozumnější, než se přesouvat večer v pozápasové únavě,“ popsal logistiku dvojzápasu. „Do sobotního zápasu dáme určitě všechno, a tak doufám, že nám na neděli zbydou ještě nějaké síly. V obou střetnutích budeme muset hodně střídat a snažit se rozložit zátěž na co největší počet hráčů,“ dodal Hrabal ke sportovnímu aspektu.

 

Plzeň před týdnem ve dvou domácích zápasech vyřadila v Poháru EHF řeckého soupeře a tým se nachází v dobrém rozpoložení. Vstup do sezony se nám povedl, po Prezidentském a evropském poháru jsme dobře rozehraní. Na extraligu se těšíme,“ hlásil trenér Talentu Robstav-M.A.T. Plzeň Michal Tonar.

Naposled upraveno Neděle, 10 Září 2017 07:11
zpět na úvod